TENET | GONDOLATMENET

  Megtekintés 94,976

RetroShock!

6 hónapja

Tenet spoileres gondolatmenet.
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
FACEBOOK ► retroshockchannel
TWITTER ► RetroShock19
RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
Retroshock Útmutató Stopposoknak:
(az összes bemutatott film listája)
► www.imdb.com/list/ls066526596/
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.
Filmkritika, kritika, ajánló, bemutató, gondolatmenet, nolan, tenet, szelet, menet, retek

Megjegyzés
RetroShock!
RetroShock! 6 hónapja
Hasonló filmek az ajánlóinkban: Filmek ismétlődő idővel hupost.info/chat/Y6Z9y4p4c6esf7w/vide Nincs kiút - filmek szürreális börtönökkel hupost.info/chat/aKhxy66QfpWoqLw/vide Nincs kiút 2 - időmanipulációs, tér-anomális filmek hupost.info/chat/eXtl1a6iqLCOqJc/vide
István Angi
István Angi 2 hónapja
az 1967-es Happy End című Oldrich Lipský filmet láttad? nagyon nagyon ajánlom ebben a témában, igazi kuriózum. a filmet visszafelé játszák le, így egy börleszk történetet mesélnek el. de közben összeáll az eredeti történet is.
Sándor Fekete
Sándor Fekete 6 hónapja
Kedves Keny! Köszönet, hogy a Retroshock minőségi munkájának és kultúrális értékeinek köszönhetően itt a kommentszekció nem az agyatlan, egymás felmenőit felemlegető hozzászólásoktól poshad hanem valóban értelmes, érvek és logika alapján levezetett, egymást tiszteletben tartó kommentektől virágzik. Illetve majd' mindenki helyesen ír és kérdez. Meg még viccesek is. Madarat tolláról, videóst a kommentszekciójáról, ha szabad ilyet mondanom. Gratula!
Genophage The
Genophage The 27 napja
Ettől a filmtől rám jött a hasmenés... Jó kis film volt, de konkrétan megfájdult tőle a fejem, nem csak képletesen. Fusztráló volt, és kiráz a hideg ahányszor csak visszagondolok, és próbálom elképzelni azt, ami a valóságban lehetetlen.
Pig Guinea
Pig Guinea Hónapja
A visszafelé haladó fény nem eredményezné, hogy nem látná. Egyrészt a fény gyorsabb a legtöbb olyan tárgynál, amiről visszaverődik, másrészt a visszafelé haladó protonok áramlása épúgy folyamatos lehet, ahogyan relatíve előre. Tehát látnád azt a tárgyat amit nézel, hiszen már akkor is megvilágította és hiába halad visszafelé, azelőtt is megvilágította azt. A fény hullám is, ahogyan részecske. A fotonok gyakorlatilag pattognak a felületen, amire verődnek. A fény ezzel együtt rendkívül hajlékony dolog, hiszen olyan hatások is eltéríthetik, mint a gravítációs torzulás. Akár meg is hajlíthatnánk.
identhun
identhun Hónapja
Szerintem egy jól sikerült film volt. Mindenképpen egyszernézős kategória, amit egy filmnek tennie kell, azt tudja, szórakoztat. A "kritikusok" (szerintem ez még mindig nem egy szakma és soha nem is lesz az, mivel csupán egy valaki szemszögéből adott reakció, ami lehet valós, vagy mint sokaknál populárisan elqurvult, hogy legyen neki kattintása/nézettsége, szóval egy pöcegödör) meg kaptak valamit amivel nem tudnak mit kezdeni, mert kb. a 99%-uk egy agyatlan nárcisztikus hülyegyerek :D Érdekes az a megjegyzés, hogy a megítélése azon múlik, hogy hány idő-manipulációs filmet láttál eddig. Ezt kicsit jobban kifejthetted volna, hogy miért gondolod így.
Neuron
Neuron Hónapja
Na jó! Két patkány, két külön ösvényen áll fej-fej mellett, jobb és ball oldalt. A két ösvény ideje egymással ellentétes "irányú". Jobb oldalról szemlélve a ball oldali patkány visszafelé rohan, míg a jobb oldali a megszokott módon előre. De ez csak illúzió, ugyanis ball oldalról szemlélve a jobb oldali patkány halad visszafelé, a ball pedig előre. Valójában mind a kettő patkány, van ugyanott, volt ugyanott, és lesz ugyanott, ugyanakkor. Tehát kettejük találkozási pontja, a téridő minden egyes "pontjában" ugyan ott létezik, ergó a két patkány nem más mint EGY ugyanazon patkány elhelyezkedése a téridőben. Nem haladhat valami ellentétes "irányban" a téribőben, a téridővel szemben. lényeg hogy tegnap már soha nem lesz, a ma örökké tart, és már csak holnap virrad meg!
Titusz Érsek
Titusz Érsek Hónapja
A visszafelé folyó időben raytracinggel látnak
A Cs
A Cs Hónapja
En az elejet nagyon kedvelem, amig James Bondb tolja. Kb az elso 40 perc tok jo, aztán a repulo osszetoresnel siman ki lehet kapcsolni. Szoval varom a kovetkezo 007 es filmet :)
N Claudia
N Claudia Hónapja
Óó szívemből szóltál. Tegnap néztem meg, direkt kerültem minden kritikát a filmről, amíg nem láttam, mert nem akartam úgy járni mint anno az Eredettel, amit mindenki agyondícsért, de amikor megnéztem nem értettem mire fel, mikor egy abszolút közepes filmélményt adott. A Tenettel viszont ugyanaz az érzésem volt, mint anno az eredettel, hogy a rendező kitalált valamit amit úgy akar eladni, hogy közben a saját s*ggét nyalja ki, hogy ő mekkora zseni. Sztori, karakterek sehol. Kizárólag a film “iparos” része van rendben, úgymint operatőri munka, zene, vágás, a színészi jelenléttel sincs baj, de az a szövegkönyv... te jó ég, mintha a halálos iram szerzője írta volna a mondatokat. A Tenetből nekem egyetlen mondat maradt meg, amikor a kisbuszban arról beszélnek, hogy mindenki meghal, az éppen hordágyon döglődő nő zseniálisan benyögi: “köztük a fiam is” - hát teli pofával kiröhögtem a szituációt. Óriási csalódás volt ez a film. A karaktereket meg mintha egy mesekönyvből szedték volna. A főgonoszon én is röhögtem nagyon, mert még egy disney mese főgonoszában is több dimenzió volt mint benne. A főhősnek semmi motivációja nem volt azokra a dolgokra amiket csinált. Sorolhatnám meg a bajaimat, de csak téged ismételnélek. Én állítom, hogy a Tenet Nolan legdilettánsabb filmje.
rzn777
rzn777 Hónapja
Ezt a videót pont a Tenet megnézése után néztem meg. És nagyon kellett ez, köszi! Én is abba a táborba voltam, akik úgy nézte meg a filmet, hogy csak vakarta a fejét, mégis mi? Hogy? Miért? Az idegbeteg vágások (oké, lehet csak nem szoktam meg, mert ez volt az első Nolan filmem, amit végig megnéztem) és sokszor rendezetlen folyás miatt nehéz volt megérteni a dolgokat. Ez a videó azért segített! :)
190:3
190:3 Hónapja
.TLOV ÒEDIV ÒJ
Ákos Tamás Nováki
Ákos Tamás Nováki Hónapja
Hogy beszélget bárkivel a főszereplő, ha az idő akkor is visszafelé folyik a beszélgetés pilanatában?
Gergő Laky
Gergő Laky Hónapja
HAVE YOU SEEN TENET? ITS MADE BY NOLAN NORTH? HE IS A GENIOUS.
temegbronz challangervagyok
temegbronz challangervagyok Hónapja
Pár napja néztem meg erre feldobta a yt. Körülbelül ugyanaz játszódott le bennem is mint amit elmondtál a videóban kedves retroshock
ZAKKANT LACI
ZAKKANT LACI 2 hónapja
Az Eredet óta úgy érzem, hogy Nolan mindig próbál valami igazán újat mutatni a nézőknek, valami olyat, amit eddig nem nyűttek széjjel semmilyen műfajban sem, valami eredetit. Véleményem szerint törekszik a kerativításra, ami nem rossz szempont. Ki tudja, lehet tényleg letesz majd egy olyan filmet, ami tényleg über állat, de senki nem érti. Főleg nem elsőre. Egyetértek a videóban foglaltakkal, de ettől még nem rossz a film, csak nem újranézős. És tény, hogy mindent meg lehet elsőre érteni, a film is törekszik végig a magyarázat adásra, persze jogosan szétszorva a film végéig, elvégre nem lehet minden poént már az elején lelőni. Vegyük úgy, kaptunk egy kreatív filmet, ami jelentős mértékben hasonlít az Eredet felépítésére, a film hidegségére, mellőzve minden emberi érzelmet (hiába a nő, a gyerekkel, nem elég).
Gergely Haskó
Gergely Haskó 2 hónapja
félig random: akit érdekel a sci-fi, a tudományos gondolkodás, vagy csak csiszolna az angolján, csomó Asimov interjú meg beszélgetés van youtubeon. Zseniális tag volt
Attila Dobos
Attila Dobos 2 hónapja
Mire kezdtem a film végére eljutni, egyre jobban megértettem annak lényegét, de a probléma az volt, hogy elaludtam :D
Hira Seac
Hira Seac 2 hónapja
2:18 "ezt gyakorlatilag sosem lehet megunni" :) :)
Markovicsable
Markovicsable 2 hónapja
Gondolattenet
Csi Csy
Csi Csy 2 hónapja
Tokeletesen egyet ertek azzal amit a film bonyolutsagarol mondtal, hogy nem az csak ugy van eloadva. Az igazi csavar talan ott van, hogy ez tenyleg kette választja a nezoket. Nem akarok okosnak tuni mert egybol megertettem a filmet, de viszont elgondolkodnek azok helyeben akik nem. A vicc, hogy ket reszletben lattam, mert elsonek bealudtam es igy reggel fejeztem be, de meg igy sem volt bonyolut felfogni amit lattam. Inkabb elgondolkotato, hogy mig a film bonyolutitasaval voltak elfoglalva, addig a hatter sztori alig fejlodott. Nem tudom hany embernek tunt fel, hogy a jovo egyatalan nem volt kihasznalva a sztori szempontjabol. Ez van es kész! Amiben csak az a gebasz, hogyha egyszer mar megtortent a jovo miert nem reflektalt az aprosagokon kivul a jelen torteneseire. Plusz ha ez egyszer mar megtortent nem lehet, hogy nem a jok a jok? Ilyen kerdesekhez egyatalan nem nyult a film. (Jo persze mondhatnank, hogy nyult. Csak a segg vakargatasa nem er fel egy prosztata vizsgalattal.) 😅 Koszontem az elolvasast!
Cintia99
Cintia99 2 hónapja
Elképesztő mennyire igényes videókat készítesz, élvezet hallgatni, köszönet érte! :D
Nox_Atra Wendigo
Nox_Atra Wendigo 2 hónapja
Őszintén, most ez bunkón fog hangzani, főleg annak aki magára veszi...de az aki ezt a filmet nem érti elsőre, annak igen, de igen alacsony lehet az értelmi szintje... :) Nem vagyok egy nagy időutazgatós film szakértő, de ehhez nem kell 200 IQ, hogy valaki megértse....Nagyon kiszámítható volt a cselekmény előre is....Tesómmal néztem és előre mondtuk már hogy mikor mi lesz és figyelje meg hogy ez meg az stb.... :D De én élveztem attól függetlenül.
Oszkár
Oszkár 2 hónapja
Számomra nagy csalódás volt ez a film. Nagyjából pont azért, amik elhangoztak a videóban.
Nox_Atra Wendigo
Nox_Atra Wendigo 2 hónapja
Szerintem iszonyat kiszámítható film volt :D De én élveztem.
yamaicaman
yamaicaman 2 hónapja
Lehet, hogy igazad van, de nekem erről a “kritikáról” csak annyi jut eszembe: “ha már alkotni nem tudunk akkor legalább romboljunk!”
zon
zon 2 hónapja
Az inverz golyók az elején még jól van ábrázolva, hogy a táblákból jön ki, hogy utána az embert már úgy is meg lehessen lőni vele, hogy korábban nem volt benne golyó.
Pető Zoltán
Pető Zoltán 2 hónapja
.mlif razs yge ze metnirezs
Pálfi József
Pálfi József 2 hónapja
Én egyet nem értek, hogy lehetett ezt a filmet ekkora elánnal beharangozni? Nekem már az előzetesek alapján is világos volt, hogy ez egy katyvasz. Nolannak a fejében is egyre inkább katyvasz van. Utolsó jó filmje az Interstellar volt.
Tibor Magyar
Tibor Magyar 2 hónapja
Kb az egyetlen ok, amikért megérte megnézni a Tenetet, ez a kritika :D
János Dancsó
János Dancsó Hónapja
Dettó. Azért néztem meg a sok kritika ellenére, hogy utána megnézzem a Retroshock kritikát róla.
Kiskunk
Kiskunk 2 hónapja
én nem értek egyet azzal a szemléletmóddal, hogyha valamilyen scifi kitaláció nem tudja 100%-ban megmagyarázni a fizikai/kémiai/biológiai törvényeket, akkor az már szar. Benne van a nevében a müfajnak, hogy fiction, azaz kitaláció, nem feltétlen kell mindent egy az egyben visszakövetni az ókori görögökig, hogy az összes mivilágunkbeli tudásnak eleget tegyen.
Trash Hunter
Trash Hunter 2 hónapja
hova tűntek isaac pupillái?
MariskaNeeni Vén
MariskaNeeni Vén 2 hónapja
Szerintem meg túl sok hype és a filózás a film körül... mert nincs benne ez, nincs benne az... és??? Ez egy ilyen film, vagy elfogadod vagy nem. Mindenki panaszkodik az eltulzott zenere... lehet ebben az esetben erdemes volt varni amig kijon digitalisan, nem moziban láttam és otthon tök jó volt, élvezhető. Zenéjét kimondottan szerettem. Ez egy olyan film ami magába szippant 2,5 orára utána mehetsz tovább, nincs mit rajta filózni. Ez egy kikapcsolodas amit a Covidos idokben jol jon. ENNYI.
MariskaNeeni Vén
MariskaNeeni Vén 2 hónapja
@RetroShock! ne értsd félre, a kritikám nem feléd irányult. Sőt, talán a legkézzelfoghatóbban összegezted a filmet. Teljesen követhető az alap sztori, ha pedig belemegyünk a részletekbe ott természetesen több minden sántit. Az igazi hátránya a filmnek hogy egy 2020-as Nolan film amitől egyre nagyobb hype van körülötte és egyre nagyobbak az elvárások... sajnos a következő Nolan filmeknek lesz mit tenniük hogy megfeleljenek az egyre nagyobb elvárásoknak amig csak egyszer nem lesz olyan film ami megugorná az elvárásokat. Ami a marketinget illeti, sajnos hogy azt kell mondjam... nem hazudtak, csak tisztában voltak a nézőkkel, ugyanis a nézők jelentős része valóban nehéz és komplexnek mondja a filmet. Film valami olyasmit használ ki amit régen pl. a Mátrix is, egy szokatlan látványvilágot. Emlékszem akkor is sok néző azt mondta hogy nem lehet konkrétan körülirni mi az a Mátrix. :D Sajnálom hogy csalódtál a filmben, lehet nekem az volt a szerencsém hogy a mozipremier után voltak mindenféle kritikák és lejött hogy nem mindenki volt elragadtatva igy félre dobtam mindenféle elvárásokat és üres fejjel néztem. Teljesen jó volt, sőt kicsit hiányzott is ez a fajta kikapcsolódás, mivel az utóbbi időben más jellegű filmeket néztem. Arról nem beszélve hogy az Interstellar óta úgy vagyok hogy nem nagyon képzelem el milyen a film mert megtapasztaltam, nem mindig azt kapom amit képzeltem. De azt viszont tudom hogy ha nem is volt minden Nolan film tökéletes, egyik sem volt rossz film. Tőlem a Tökéletes trük és Memento állnak a legtávolabb. :) Ami a főhős karakterét illeti, származását és nevét... valahogy nem éreztem szükségletet arra hogy tudjam. Igazából azt is sugalhatták hogy származástól és névtől függetlenül bárki megválthatja a világot. Egyébként nemrég találtam a csatornádra, szeretem a munkádat. Nagyon pontosan és konkrétan megnevezed a dolgokat a filmekben... csak igy tovább. Nem gondolkozol több Nolan film kritikán?
István Horváth
István Horváth 2 hónapja
Nem moziban,vr szemüveggel néztem 50 percig jutottam!
Miklós Rábai
Miklós Rábai 2 hónapja
?nab-3202 tze izén iK
Barnabás Árva
Barnabás Árva 2 hónapja
Köszönöm hogy ezt így megcsináltad! Minden szavaddal egyet értek! Szívem szerint kijöttem volna a moziból pontosan azokért amiket felsoroltál. Ment a Like!
Robert Richardson
Robert Richardson 2 hónapja
Én azt értékelem ebben a videóban, hogy szépen kultúráltan, finoman és nőiesen elmondod, hogy mekkora egy rakás szar ez a film. Végre valaki kimerte mondani, hogy a király meztelen, a film pedig értelmetlen zagyvaság. Köszi.
Zoltán Farkas
Zoltán Farkas 2 hónapja
Az első Nolan film, ahol a legcsekélyebb mértékben sem izgatott a „karakterek” sorsa. Szerintem is a Tökéletes trükk Nolan legjobbja, onnantól erős a lejTmENET. Az Eredetnél még azt hittem, bennem van a hiba, a Csillagok között esetében már nem tudtam becsapni önmagam. Nagyon szerettem volna szeretni a Tenetet, de ez most nekem sajnos luft. Tényleg sajnálom.
vonyisz
vonyisz 2 hónapja
Szerintem ez egy gondolat folytatása / kibontása, amit láthattunk az Interstellarban és sok más filmben is. Nekem nagyon tetszett. Tele van rengeteg logikai hibával, b kateg zsé elemekkel, nem zavar, nekem így volt kerek. A viszkit néha higítani kell vízzel hupost.info/chat/iomFlYSgmtOvZto/vide Ha bogoztál már timelineokat és zsigereidben érezted, hogy ennek esetleg bármi köze lehet-e a valósághoz, ha belédhasított már az a kérdés, hogy meghallanád-e a jelenben azt az üzenetet, amit küldesz saját magadnak a múltból vagy épp a jövőből vagy egy párhuzamos univerzumból vagy bárki más ír téridő sms-t neked, ha beleborzongtál, hogy a köridővonalak miért is olyan ismerősek neked valami ősi tudásfoszlány miatt www.geeknative.com/20241/river-song-and-the-doctor-timelines/ hiába tiltakozik a lineáris időszemlélettel dolgozó logikád, ha van olyan tapasztalatod, hogy beleláttál a múltba vagy épp a jövőbe és mint túlfura dolgot törölted gyorsan mert hát ilyet mégsem illik, akkor ez a film nem biztos hogy neked szól, bár akár tetszhetne is, ha akarnád. Szerintem azoknak szól, akik ilyesmiken még nem nagyon gondolkoztak, nem tapasztaltak vagy sikerült teljesen kitörölniük az emlékeikből. Persze nem fogják érteni. De hát pont az a cél. Ne a filmet értsék, az pont lényegtelen. Itt még a zenezaj is felejthető. A szereplők is. A sztori lerágott csont, ha láttál 10 ilyesmit, akkor negyedóra után már tudtad az egész film sztoriját előre. Hogy ember utazhat az időben hátra vagy előre ugrálva? Ezt meghagyom a meséknek bár ki tudja... De az, hogy az információ utazhat-e roncsolásmentesen korokon át előre vagy akár vissza, körben esetleg oldalra, átalakítaná a gondolkodásmódunkat és az egész életünket.
Endre Vékony
Endre Vékony 2 hónapja
Homályos világban élünk
Mix Levi Baráth
Mix Levi Baráth 2 hónapja
Nagyrészt egyet tudok veled érteni és köszi az eszmefuttatást, hasznos volt, bár néhány dolgot még szerintem érdemes lett volna kivesézni, például a finálét. Amiért a kevésbé nem értek veled egyet, az Nolan megítélése. Azzal nem vitázok, ha szerinted a filmjei egyre kevésbé zseniálisak, viszont jelen filmes környezetből még így is kiemelkedik szerintem. Én magam jobban szeretek filmeket, videókat csinálni mint nézni őket, ennél fogva valószínüleg kevesebbet is látok, mint Te, de manapság jó filmet találni szinte lottó ötös kategória... Az együgyű, zéró sztori, bugyuta filmek között szinte lehetetlen jó alkotásokat találni és ami még rosszabb, hogy ez abszolút tendencia, évről évre tolódik az arány és az embereknek a szar Marvel (és társai) kell (elnézést a kifejezésért, senkit se szeretnék ezzel megbántani), a "gondolkodós" filmek helyett. Elképesztően nehéz jó filmet találni, de Nolan filmeknél legalább az garancia szokott lenni, hogy valami nem szokványosat látunk... De ha ajánlasz pár jó rendezőt, azokra szívesen ránézek :)
TD34N
TD34N 3 hónapja
Most jutottam el a film megtekintéséig, és tudtam hogy van róla ez a videó. Egy picit bánom, hogy nem aludtam egyet a kettő között. A szabályrendszer kidolgozatlansága úgy gondolom azért van, mert nem volt elég ötletük a "hogyan" megvalósítására. Nem találtam bonyolultnak a filmet, de élveztem, hogy nem csak üres fejjel kellett nézni.
Gemini3600
Gemini3600 3 hónapja
Nagyon jó kritika volt. Ez a film méltó folytatása a Csillagok között-nek...ott sem merte senki kimondani,hogy nem megérteni kell,hanem elfelejteni,mert akkora hülyeség volt az egész ! Úgy érzem C. Nolan az a rendező..aki olyan mint a császár..akinek az új ruháját csak azok látták..akik látni akarták..miközben mint tudjuk..a császár meztelen volt ! Csak egy gyerek merte bekiabálni,hogy.."dehát meztelen..nincs is rajta semmi ! " Pont ez a semmi jellemzi a két filmet is...egy maszlag..amit tudományos lózungokkal akarnak bonyolítani..miközben csak simán értelmetlen katyvaszról lehet beszélni! Üdv!
Martin Vollai
Martin Vollai 3 hónapja
Tenet élménybeszámoló:filmhaver.blog.hu/2020/12/01/olomazsebynmle_tenet
Zorg
Zorg 4 hónapja
na jól megnéztem a filmet :-) és azt kell mondjam, hogy jó a kritika, a fim meg szórakoztató, de nem jó. hangefekt: nem tudom, az nem volt zavaró, lehet mozi probléma volt. a fő bajom nekem is a nulla színészek :-( az meg annyira szánalmas sztem, hogy a főhős megismer egy nőt és ez lesz az egyik fő szál, hogy a nőt ne bántsd! még hány filmben lesz ilyen?? grrr.... a maszkolás szintén béna, hértsed öreg, azér van maszk, mer' ő most invertál... palack nem kell? és ha már maszk: milliárdosnéninek miért nem kellett a hajón? akárhogy nézem, az ott egy szimpla időutazás... jahh és a legnagyobb geg, ami mellett úgy látom mindenki elment, a végén egy mondat: nekem ez egy nagyszerű barátság vége :-)
Tamás Nagy
Tamás Nagy 5 hónapja
A karakterek kidolgozottsága kapcsán: az megvan, hogy egy inverz-idő témakörrel foglalkozó filmben vagyunk igaz? Nem tudjuk lesz-e folytatása a filmnek, és ott miket tudunk meg a karakterekről, amiket más filmekben esetleg előre megtudunk. Szerintem pont passzolt ebbe a filmbe hogy nem lettek nagyon kibontva és megadja a lehetőségét a rendezőnek hogy a következő részekben tegye meg, ha fog vele foglalkozni egyáltalán, amit szintén nem tudunk, ezért éles kijelentés hogy a karakterkibontás itt szar volt és értelmetlen.... egy átlag filmben nem azzal zárják a filmet hogy kapsz karaktertörténetet. azzal általában kezdik, hogy értsd a szereplők személyiségét - esetleg folyamatosan bontják ki karaktereket a film során! de itt fordítva van sok minden ;) inverz módon, meg lehet hagyni a karaktereket a későbbi részeknek ;)
László János Nagy
László János Nagy 5 hónapja
Éééés nem mellesleg az entrópia az egyik törvény, amely bizonyítja Isten létezését. Na ezen gondolkodjon el, aki képes és mer.
Gergő Marcell Turi
Gergő Marcell Turi 5 hónapja
Esetleg valaki meg tudná mondani az outro zene címét? Ha valahol ki van írva csak nem találom előre is elnézést.
bori122
bori122 5 hónapja
nagyon eltaláltad amit a videó első felében mondtál, pont így gondolom én is
Kertész Keve
Kertész Keve 5 hónapja
Rímel a cím
Gyula Molnár
Gyula Molnár 5 hónapja
A fordított idővel az a probléma, hogy nem minden történik ugyanúgy, ha oda-vissza játsszuk. De ami igen, az is csak oda-vissza játszással, hisz ha mondjuk egy pumpát felhúzok, meg lenyomok, az hiába tűnik egyformának, mert nem fogom fordított irányba pumpálni a levegőt. Hasonló okokból nem történne meg a valóságban az sem, amivel a snowbunny-kon próbálkoznak. Ha úgy nézzük a dolgokat, hogy minden ugyanolyan, csak az idő visszafele halad, az logikai képtelenség. Pl. ha a gravitációt nézzük, leesik egy könyv. Ha a gravitáció továbbra is vonz, nem fog semmitől sem olyan erőt kapni a könyv, hogy visszarepüljön. A fénynek nem hogy visszafele kéne menni, hanem a szemednek kéne előállítania. És még csak a szimpla visszafele időbe belehalásról volt szó. Ha jól értem, ehhez még hozzá kell tenni, hogy a Földön vannak helyek, ahol más irányban megy az idő. Kiskoromban én is úgy gondoltam, mint szupermen, ha visszafele csinálom a dolgokat, akkor majd nem fogok öregedni. Azóta nem hiszem, és nem csinálom visszafele, lehet ezért öregszek. Na szóval, szupermen óta tudjuk, hogy forog a Föld "Forgási sebesség 465,11 m/s az egyenlítőn". Ez már önmagában problémássá teszi, hogy helyileg másképp teljen az idő. Hozzá kell tenni, hogy ilyenek téged nem nagyon zavartak a füves, meg a körös filmben. De azért a Naprendszer is elég jó sebességgel száguld, és közben a Föld még kering "Átl. pályamenti sebesség 29,783 km/s" is, és a Tejút is száguld "Maga a Tejútrendszer körülbelül 600 km/s sebességgel mozog az extragalaktikus inerciarendszerhez képest.", és a Naprendszer is kering "A csillagok és gázfelhők a galaxisközépponttól vett távolságtól lényegében függetlenül 220 km/s sebességgel keringenek.". És a Hold is forog, és kering, és távolodik. És az ezzel a probléma, hogy mit jelent az, hogy visszafele halad az idő? Ha az idő visszafele halad, mindennek visszafele kell történnie, ami történt. De semmi nem történhet visszafele. Helyileg pedig 1mp alatt kb. 600-220-30=350km-től 600+30+220=850km közti távolságot tesz meg a hely. Ez akár a Föld kerületének 1/10-e. A Bajkál-tó két csücske légvonalban. A Botteni öböl. Ez a sziget középen É-D irányban. earth.google.com/web/@80.08661341,-73.89642841,1259.25729219a,1118510.44920087d,35y,5.55621571h,0t,0r De hazai vizekre utazva, egy Kárpát-medencényi.
Lengyel Gábor
Lengyel Gábor 5 hónapja
Nagyon kirántott nálad a gyufát ez a film sokkal jobb mind mondod. És egy idő után tárgyi tévedésben is vagy hogy melyik szereplő mit miért. Közel sem tökéletes film de annal sokkal jobb hogy össze vissza utalja az ember
László Nagy
László Nagy 5 hónapja
Nekem ez a film jobban tetszett pedig hasonló a gondolata .hupost.info/chat/Y3iTrpiLmbeLZpM/vide
László Nagy
László Nagy 5 hónapja
A fordított időben a véred is visszafelé megy ? Vagy a gondolat ?
Laszlo Gacsi
Laszlo Gacsi 5 hónapja
Ilyen amikor Keny mérges, vagy csalódott? Vagy shockk hatás alatt? Nekem TECCET A kritika is. Mint mindig.
RageOfChromy
RageOfChromy 5 hónapja
Inteligens kritika és kommentek. Valami zavar lehet az erőben. 😆
Miss Illuminati
Miss Illuminati 5 hónapja
Fuu én imádtam ezt a filmet 💜 De már az elejétől nem értettem, hogy mi a rákot nem értettek annyian. Ha elengeded a bonyesz szavakat, simán fel lehet fogni, hogy mivan. A kedvenc jelenetem egyébként a második visszatérés a repülőtérre.
Strelok Reculitan
Strelok Reculitan 5 hónapja
Still Dre :D
Richárd
Richárd 5 hónapja
Mikor kijöttem a mozi teremből, akkor ugyan erre tudtam csak gondolni, hogy ez egy szimpla alsó kategóriás 007-es film lenne, de mivel megspékelték ezzel az invert dologgal, így konkrétan fogták a szart és belerakták egy turmix gépbe. Arra jó film volt, hogy elütöttem egy unalmas szombat délutánt, de egyáltalán nem hagyott nyomot a film. Számomra egyébként is Nolan olyan random rendező, a Sötét lovag trilógiával kilóra megvett, meg a Csillagok között című alkotással is, de ez, olyan volt nekem mint a Dunkkurk vagy hogy is írják... (bocs most nincs kedvem kigooglézni). A mementó ugyan ez, az is egy egyszerű film volt, ahol a visszafelé játszás agyréme volt Nolan-nek, el is aludtam rajta annó. A tökéletes trükk pedig egy könnyed és szórakoztató alkotás, aminek minden percét öröm volt nézni, szóval ezért is írtam, hogy számomra Nolan olyan, hogy vagy meglep vagy csalódást okoz.
dicsak buksi
dicsak buksi 5 hónapja
13:30 --> 1->3-3->0 Itt az idő visszafordulni. ?em tsuj si it rO
Endre Barath
Endre Barath 5 hónapja
utálom nolan legtöbb filmjét, a dunkirk meg a memento a kivétel. ez jobb mint azok amiket utálok. az ötlet tényleg eredeti, bár túl sokat nem hoztak ki belőle. elég hatásos volt amikor összetalálkoznak az inverz történésekkel és szereplőkkel, és belegondolni hogy azok minket látnak inverznek :) csakhogy a szokásos nolani erőlködés: építi egymásra a billegő építőkockákat (=félig jó félig rossz ötletek), amiket a nézőnek kell tartania, hogy ne dőljön szét az egész építmény. és ahogy megyünk előre, úgy lesz egyre inkább labilis az egész, és az ember nem belefárad a billegő kockák tartásába, hanem érdektelenné válik az egész. nem akarom tartani a billegő kockákat. illetve akkor tartanám, ha az egész tök jól összeállna valami jóvá. de nem áll. sőt, érezni hogy nolan leszarja az egészet. mintha egy házibuliban 3 tini beszélgetne világmegváltó ötletekről, amikről másnap röhögve megállapítják hogy gagyik voltak. ez nolan. mindezt felfújja a tökösséggel, menőséggel, ami által még röhejesebb lesz az egész... a vége meg teljesen hatástalan volt...
Endre Barath
Endre Barath 5 hónapja
újabb nolan lufi
xD :D
xD :D 5 hónapja
Ki nézi 2020-ban? :D
Yawning Wolf
Yawning Wolf 5 hónapja
6:18 nál..csodálatos a két Neil (nyíl) erre-arra...ezért a szóviccért érdemes volt leforgatni a filmet
Zoltán Szűcs
Zoltán Szűcs 5 hónapja
Köszönöm, most már tudom, hogy nem érdemes megnéznem ezt a filmet. Nolan utóbbi két filmje is annyira hatásvadász volt, hogy bár kihagytam volna! Felejthető, egyszernézős, egyszóval rosszízlésű alkotások voltak.
Botond Hegedűs
Botond Hegedűs 5 hónapja
Most jöttem ki a filmről! Nem értem DE ez így van jól
best tepp
best tepp 5 hónapja
De vartam mar
durk12343
durk12343 5 hónapja
A visszafordított időben lévő gravitáció is megérne egy misét.
Gyula Molnár
Gyula Molnár 5 hónapja
@Éhes író Inkább ne reagálj! Attól, hogy hosszan magyarázod a semmit, attól még nem lesz értelme. Nem érted, hogy mit beszélsz, nem érted, hogy én mit beszélek. Nem érdekel, megmondtam, hogy te videót képzelsz el, mert nem videóról volt szó. Azt képzeld el amiről beszélünk, ne mást! Ezerszer leírtam már mindent, hogy felfogd, nem fogod fel, ha eddig nem ment. A hasonlatodról meg annyit, hogy akkor passzolna esetleg, ha te látnál egy kört, én meg látnám, hogy henger...
Éhes író
Éhes író 5 hónapja
@Gyula Molnár "Hú, még nem olvastam végig, de nincs igazad." - ez frappáns :) Újra, utoljára és röviden: Nincsen két idő, nem is tud két idő létezni egyszerre, sehol nem is írtam ilyet. Meg eleve mi az, hogy két idő? Az eddigi spekulatív elméletem hasonlata másképpen fogalmazva: Egy videókazettát beteszek a lejátszóba. A lejátszó egyetlen helyes, reális, érthető, valóságos módon előrefelé vetíti le a filmet (ez a normális alapfelállás). De a filmet képes vagyok (már, ha olyan a lejátszóm, s tegyük fel, hogy most olyan) visszafelé is megnézni pontosan ugyanezen a lejátszón, pontosan ugyanerről a kazettáról. Egyetlen kérdésem tehát az, hogy ki beszél itt most két kazettáról? Folyamatosan ugyanarról az egyetlen egy kazettáról van szó (ráadásul totál mentes a paradoxonoktól - paradoxon csak akkor állna fenn, ha a visszafelé megtekintett filmben nem ugyanazt látnám, amit előtte a normális ok-okozat felépítéssel). Nem kellett másik kazetta ugyanazon film visszafelé történő megnézéséhez (legfeljebb akkor kellene, ha a lejátszó nem képes visszafelé lejátszani a filmet, viszont ez esetben meg be sem lehetne tenni egyszerre a két kazettát egy lejátszóba). A henger-hasonlatra utoljára visszatérve: Ha ez nem egy hasonlat lenne, hanem egy konkrétum, akkor is nemhogy sokáig nem derülne ki, hogy egy hengernek az árnyékát látod, hanem soha nem derülne ki. Le is tesztelheted ennek az igazságtartalmát. Kitaláltam most egy máshogy (de hasonlóan) kinéző tárgyat. Lerajzolom neked ide az árnyékát -> ¤ Mondd meg 100%-os pontossággal, hogy mi ez a tárgy! Közben pedig vedd figyelembe, hogy már annyival is helyzeti előnyben vagy, hogy tudod előre, hogy ez egyáltalán egy árnyék. Mivel velem ellentétben azt állítod a hengerről, hogy nem valószínű, hogy sokáig nem derülne ki, hogy henger, ezért hoztam példának ezt a hozzá hasonló tárgyat. Amikor megmondod, hogy mi ez a tárgy, akkor majd reagálok :)
Gyula Molnár
Gyula Molnár 5 hónapja
@Éhes író Hú, még nem olvastam végig, de nincs igazad. Nem a hasonlatot nem tudom, hogy mi, hanem attól, hogy te mondasz egy hasonlatot, még nem fog passzolni az aktuális témára. Erre utalva mondtam, hogy nem hengert nézünk... Azért lássuk be, hogy ha nem hasonlat lett volna, hanem konkrétum, akkor se valószínű, hogy sokáig nem derülne ki, hogy henger. Ezzel a hasonlattal, azt hiszed, hogy igazolod, hogy egy szinten van a logikátlanság a logikussággal. Nem. Nincs. Na, megküzdöttem vele. De 2 idő van, ha van erre haladó is, meg arra haladó is. És direkt azért írtam kevesebbet egy földnyinél, hogy hátha megpróbálod bonyolultabban gondolni, ha már úgy is repked állítólag a fantáziád, mi lenne, ha arra használnád, hogy mi hogy lehetséges? Mert pont hogy abból van valami. Hogy az emberek tudják, hogy mi miért nem lehetséges, és hogy lehet valamit megoldani. Nem azért nem képzelegnek varázsláson, mert nem tudnák elképzelni. Tehát mint ezt is sokszor mondtam, attól, hogy te el tudod képzelni egy videóról, hogy visszafelé megy, az nem teljesítmény. Mindenki el tudja képzelni, hogy valami visszafele történik. Én nem vizuálisan nem tudom elképzelni, bár amit írtam a 2 időről, azt te se tudod, hanem hogy megtörténhet. El tudom képzelni még a láthatatlant is, hogy a szobámban a sarokba megy az összes levegő, de elképzelhetetlennek tartom, mert tudom, hogy nem történhet meg. Ehhez kell több képzelőerő, mert hülyeséget bárki el tud képzelni. Az, hogy mi hogy működhet, vagy hogy nem, az többet igényel az álmodozásnál. De tényleg nem tudom megérteni, hogy ha annyira szeretsz gondolkodni, akkor miért nem gondolkodsz egyáltalán azokon amiket írtam. Ha 2 időirány van, akkor ha nem vesszük figyelembe már azt a problémát, hogy fizikai képtelenség, hogy visszafele megtörténjen valami, és hogy éljen valaki, és, hogy tapasztalnák ezt a rendes időben. Bár ezt is elképzelhetted volna, hogy döntsd már el, hogy meddig mennek visszafele a fotonok, kinek a szemébe, hisz esetleg nagy feketeséget láthatna a néző. De hogy ezerszer leírtam, hogy másodpercenként mondjuk egy tizednyi Földet mozog a Föld, de enélkül is, te továbbra is azt képzeled el, hogy nem baj. Ezek szerint nem képzeled el. Nem lenne jó vége, ha összeütközne a 2 Föld. Ezt könnyen el lehet képzelni te mégse tetted. Akkor mi lenne, ha azon gondolkoznál, hogy mi van a lokális helyeiddel mondjuk 1 másodperccel a jövőben, amit ugye látunk, és közeledik a jelenhez! Nem lehet ott a hely, és a 2 Földnek egybe kéne lennie egyszerre egymásban úgy, hogy minden idő anyaga megvan, és semmi nem szenved kárt...Csak én képzelem el azt amiket te írsz, és ezerszer leírom, hogy miért hülyeség, te egyszer se képzeled el, hogy miért hülyeség, amit írsz.
Éhes író
Éhes író 5 hónapja
@Gyula Molnár Akkor viszont először is elnézésedet kérem (újra), hogy veled összességében egyetérteni merészeltem! Másodszor pedig (hogy még ennél is következetesebb próbáljak lenni): Mit értelmezzek a saját 800 mondatomon, ha egyszer a semmit fejtegetem bennük? :) Egyébként nagyon fura, de a hengeres példámmal kapcsolatban kifejezetten fején találtad a szöget (ezt írtad: "Mi nem hengert nézünk, és nincs igazad"), és így ez a henger-hasonlat (bár nem veszed észre) abszolút a kettőnk párbeszédének jelenségét igazolja (nem engem, hanem a jelenséget, melyet történetesen igaznak érzek), mert ahogy írod is, valóban nem hengert nézünk (sem gyakorlatilag, sem képletesen): Te a hengernek a téglalap alakú árnyékát nézed, én pedig a kör alakút (vagy fordítva, ám a képletesen értett jelenség így is ugyanaz). De ez egy hasonlat!!! Csak egy hasonlat, mint az Egy bogár életében ("Tegyük fel, hogy ez egy mag." - "De hát ez egy kavics!" - "Én is tudom, hogy kavics... Csak tegyük fel!" XD). Más: például Platón barlanghasonlatáról (hasonlat!) hallottál már? Szerencsére te is leírtad jó sokszor, hogy mi a konkrét problémád a Föld elmozdulásával, szerencsére más-más megfogalmazásokkal többször is, így már végre fel tudtam fogni, hogy valójában nem is 4 dimenzióban gondolkodsz, illetve, hogy (az iméntiből következően) miért gondolod azt, hogy két időről beszélek (ami továbbra sem igaz). Amikor valami visszafordulna az időben (függetlenül attól, hogy nem lehetséges, tehát gondolatilag értsd), akkor minden más vonzatával együtt (tehát a térben is) visszafordulna (ahogy Keny is jellemezte: még a fotonok is a Napba igyekeznének vissza - de nem oda igyekeznek, hanem csak azt "nézed" vissza, ami ahogy megváltoztathatatlanul történt). Tehát minden ugyanúgy játszódna le, ahogy addig is volt, csak éppen visszafelé. Ha egy jelenetet videóra veszel, és azt visszafelé játszod le, akkor azt látod, hogy nemcsak a szereplő órája megy visszafelé, hanem "elkezd" ő is és minden más is B-ből A-ba "visszamenni" pontosan ugyanúgy, ahogy eredetileg (csak visszafelé). Tehát (és ez a filmben is benne volt valamilyen szinten). Ha te sosem találkoztál még a visszafelé sétáló, beszélő, lélegző, látó stb. (működő) önmagaddal, akkor abból tudhatod, hogy a jövőben sosem fogod magadat invertálni (ez ugyanolyan, mint amikor Stephen Hawking partit szervezett az időutazóknak, melyre nem ment el senki sem, ergo nincs időutazás - habár szerintem elég spekulatív "tény" ez is). A Tenetben volt az első invertálás jelenete, melynél elhangzik, hogy ne lépjen be az, aki nem látja meg saját magát kijönni. Tehát ez csak a paradoxonok kivédése végett van: Ha valamit nem tapasztaltál korábban, akkor azt ne is csináld meg, ne is akard, nem is tudnád stb. Hiába írod, hogy a Föld elmozdul, amikor veled valaki "szembe" jönne fordítottan működve, ha egyszer ez a szembejövés az időben történik, az általad ismert és tapasztalt működésű időben... Az a problematika, amire te gondolsz (szerintem), azt a "szimpla" időutazásra szokták vonatkoztatni. Azaz, ha én itt most, az univerzum ezen pontján visszautaznék simán csak az időben értve akár a múltba, akár a jövőbe, akkor nem a Kárpát medencében találnám magam, sőt nem is a Földön, hanem annak a helyén (a múlt szempontjából oda kerülnék, ahova még meg sem érkezett a bolygónk, a jövő szempontjából pedig oda, ahonnan már tovaszállt a planétánk). Én egyébként gondolatban le tudnám játszani az univerzum létezését az ősrobbanásig. Mindent ugyanúgy kell elképzelnem, ahogy eddig is történt, csak épp visszafelé (és nem találok benne semmilyen hibát, semmilyen paradoxont, legfeljebb csak akkor, ha közben továbbra is azt hiszem, hogy az ok-okozat az én szemszögemmel együtt jár, nem pedig felcserélődve az invertálás következményeként). Mi olyan ördöngős ebben? Valahogy próbálom beilleszteni legalább egy-két gondolat erejéig a Tenetet is vagy a jelen kritikát, de alapvetően amúgy miért is nem a filmről, annak felvetéseiről, illetve Keny gondolatairól beszélgetünk? :) Annyira azért ismerem magamat, hogy tudjam: túl sokat filozofálok (ráadásul feleslegesen), viszont ezen hátrányommal együttélve éppen ezért szerettem, szeretem Carl Sagan hozzáállását, munkásságát, mivel az én értelmi szintemen is el tudta magyarázni a világ valódi működését a tudomány akkori szintjén (anélkül is, hogy közben az egyszerű ember felvetéseit semminek nevezte volna, hisz nem tartotta hasztalan szócséplésnek a legegyszerűbb felfogású embereket sem: nem véletlenül tartott előadásokat kisiskolásoknak is). A valósággal kapcsolatos utolsó szó a tiéd lehet. Köszönöm a tartalmas párbeszédet!
Gyula Molnár
Gyula Molnár 5 hónapja
@Éhes író Élvezed, hogy a semmit 800 mondatban fejted ki? Mi nem hengert nézünk, és nincs igazad. És nem egy időről beszélsz. Értelmezd már a saját mondataid! Leírod hatszázszor, hogy valamit látunk visszafele menni az időben. Igen, jóindulatúan feltételezni akartam, hogy ha már elolvastad volna, nem írnál ilyen hülyeséget, mivel benne van, hogy másodpercenként minden egy Kárpát-medencényit megy valamerre. Ebből, ha valakinek nincs is képzelőereje, az is felfogja, hogy 2 különböző irányú időben lévő megfigyelő akkor se létezhetne, ha halott lenne az egyik. Mert a te házad is másodpercenként megy ennyit mondjuk jobbra, a jóvőből jövő meg így halad balra. Csak a jelenben van valahol valami. A múltban is máshol volt, és a jövőben is máshol lesz. Tehát nem lehet látni se a jövőt, se a múltat, mert ahhoz egyszerre kéne lennie a Földnek 2 helyen... És pont erről beszélek, hogy alapvető egyszerű dolgokat se tudsz elképzelni, mégis úgy adod elő, mintha olyan nagy képzelőerőd lenne, és mintha muszáj lenne képtelenségeken gondolkodni. Láthatod, hogy én sem azt teszem, és mégis több képzelőerőm van, mint neked. Nekem probléma a Föld a jelenben, és mondjuk egyszerre 0,5 Földnyivel eltolva. Meg probléma az 1 Földnyire lévő Föld közelítése is. Neked nem. Mert nem vagy hajlandó úgy elképzelni valamit, hogy értelme legyen. És meg is magyarázod, hogy ha ezt képzelted volna el, az a semmi lett volna.
T.E.S. UA
T.E.S. UA 5 hónapja
Jó volt. Köszi Chris, még a dűnében bízok.
Jozsef Bekesi
Jozsef Bekesi 5 hónapja
A Top Secret című filmben is volt egy ilyen jelenet: a főszereplők előre haladtak, de a környezetük időben visszafele. (amikor a könyvtáros szeme óriás maradt, mikor elvette a nagyítót).
Daniel Katona
Daniel Katona 5 hónapja
A "szemfényvesztés" karakterizálással egyáltalán nem értek egyet. A cselekményt könnyen meg lehet érteni valóban annak, aki sok időutazást látott. Az időbeli ok-okozati hurok nem egy új konceptció. Azokat a konkrét jeleneteket viszont, ahol invertált és nem-invertált emberek, tárgyak lépnek egymással interakcióba én nem tudom elhinni, hogy valaki első látásra megérti, főleg nem az akció hevében és sebességében; ez azonban nem azért van, mert igazából ezek a jelenetek értelmetlenek és csak valamit odahánytak a képernyőre, hogy legyen mire költeni a pénzt, hanem ezeknek tényleg van értelme, és egyáltalán nem triviálisak. Miért invertált aranyat kap Sator kézhez? Elsőre intuitív, hogy a jövőből invertált jön, de ha belegondol az ember, ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Nem hülye, aki ezeket nem érti meg első nézésre, aki pedig megérti az hazudik. Ha kellően nagy részét nevezzük egy filmnek hatáskeltő bullshitnek, vagy lényegtelen részletnek, akkor természetesen semmilyen film sem komplex. Az inverzió egy nagyságreddel bonyolultabb konceptció mint az időutazás már önmagában is a történet és akció nélkül is. Az pedig, hogy miért nem magyarázza el a film jobban, hogy mi miért történik pedig azért van, mert a főhős sem tudja. Nem tudhatja, különben teljesen más dolgokat csinálna, amik valószínűleg inverziót nem igen tartalmazhatnának paradoxonok nélkül.
Mike Szabados
Mike Szabados 5 hónapja
Köszönöm.
Miklós Elekes
Miklós Elekes 5 hónapja
Oszt mi a helyzet a Primerrel?
István Dombi
István Dombi 5 hónapja
Érdekes ez a kritikád, pár alkalommal már láttam a TENET trailerét, de abszolút nem tűnt olyan filmnek, amit esetleg érdemes lenne moziban megnézni. A kritikád is olyan, hogy az első pár percben majdnem meggyőztél, hogy elmenjek, nézzem meg a moziban, de a végére megint ott állok, hogy nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e elmenni megnézni, vagy inkább felejtős xd. Egyébként a Predestination-ról is szivesen néznék tőled egy kritikát, kiváncsi vagyok arról mi lenne a véleményed. ^^
Alexandra Santa
Alexandra Santa 5 hónapja
megneztem a filmet. Nekem nagyon nem jott be, de lehet masnak bejon. A hangvagas kegyetlen sz@r lett mondjuk....
Zorg
Zorg 5 hónapja
én eléggé utálom a filmekben az ordító logikai bukfenceket, vagy az olyan megoldásokat, amik egy gyereknek is fáj, de mondjuk egy picit viccesnek érzem az ilyen jellegű filmekben a logika maradéktalan számonkérését. Mivel jelenlegi tudásunk, felfogóképességünk, világrendünk szerint nincs időugrás nincsenek ennek fizikai, ill. egyéb szabályai ezért képtelenség is megmagyarázni mindent úgy, hogy helyén legyen :-)
Bonifác Korda
Bonifác Korda 6 hónapja
A krono-sznobizmus szó egyszerűen zseniális!
Völgyi Neander
Völgyi Neander 6 hónapja
Kérlek csináljátok a La Casa de Papelből egy kritikát kérlek retroshock!
Gergő Máté
Gergő Máté 6 hónapja
Bántsuk a filmet, hátha utána már ez sem lesz. Maradhat majd a Halálos Iramban, Bosszúállók és társai. Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy inkább bátorítani kellene azokat, akik nem elégednek meg a jelenlegi trash szinttel, ami napjainkban van. Legalább még vannak olyanok, akik szeretnének filmet csinálni. De egyre kevesebben vannak. Ezt ne felejtsük el!
Gábor Nagy
Gábor Nagy 6 hónapja
Ez a légzés dolog már ott elbukott, hogy ha az idő visszafelé haladna, akkor az emberi vérkeringés is visszafelé haladna, tehát a tüdőben a vörösvértestek oxigént adnának le és szén-dioxidot vennének fel. Tehát ezen semmilyen légzőkészülék nem segítene!
Zorg
Zorg 6 hónapja
...ó christopher nolan! 10000x fogom megnézni ezt a filmet, hogy megértsem ezt a két nyilat! :-D
Gábor Raska
Gábor Raska 6 hónapja
Mintha összebeszéltünk volna. Ugyanez a véleményem erről a túlértékelt embert hülyének néző filmről..
czcs77
czcs77 6 hónapja
Egyet értek veled, szinte mindenben, de! Mégis csak jó, hogy elkészült egy Tenet, hiszen gondolkodásra inspirál, téged meg tartalom gyártásra! Egy olyan alkotás lett, ami mellett azért mégsem lehet szó nélkül elmenni!
SoTexDesign
SoTexDesign 6 hónapja
Isaac, szemem fénye, hol a szemed bogara?
juhi Emberman
juhi Emberman 6 hónapja
nagyon adja ez a Still feldolgozás a videót még nem néztem végig de rajta vagyok :D
Und Marching
Und Marching 6 hónapja
Szia tudom nem kapcsolódik ide de a szél viszi messze a fellegeket hová tűnt a csatornáról nem tudod esetleg át lüldeni újra felrakni nagyon szép emlékeim vannak arról a dalról még régről
76attish
76attish 6 hónapja
Russian Doll. Kritikát erről az ismétlődő idős remek sorozatról, please! hupost.info/chat/j3qTrqh3fah8qLw/vide&ab_channel=Netflix
Pimp Thy Mind
Pimp Thy Mind 6 hónapja
OVÁRB :D
kalmix88
kalmix88 6 hónapja
Nekem sajnos ez a film nem fér fel, a Nolan által prezentált Memento - Tökéletes trükk - és Eredet tengelyre. Még a Csillagok közt foglal el egy előkelő helyet, a kedvencek listámon, de ennyi. A Batman trilógia már egy másik kategória. Egy alacsonyabb besorolású - talán oda beférne, mint látványfilm. Mikor az első véleményeket hallottam erről a filmről, úgy véltem a megértése vetekszik a Keresztapa befogadásával, de azóta beláttam, hogy ez csupán a kirakat. Túlmisztifikálták és feleslegesen bonyolultnak tűnik, mivel nem adják át rendesen az információt. A színészek csak bábok, akiket a történet terelget, mindennemű karaktertől mentesítve. Sajnálom, hogy Nolan ilyen útra lépett, bár őszintén szólva, voltak előzményei. Számomra a Dunkirk felkavaró eseményei sem okoztak maradandó filmélményt. Pusztán érdekes volt a tálalás, de nem annyira, mint mondjuk, az 1917 című alkotás.
777 Phoenix
777 Phoenix 6 hónapja
Ezen a szar filmen elaludtam... Ez a film retTeneT volt.
Viktor Máris
Viktor Máris 6 hónapja
Nekrm nagyon nem tetszett. A film első felét untam a második fele meg annyira kiszámítható volt, hogy az összes csavar egyértelmű volt. Láttunk már ilyet az elmúlt évtizedekben nagyon sokat. Az akciójelenetek uncsik voltak a vegső nagy harc olyan volt, mint egy paródia. Rohangálnak két irányba és lövöldöznek a semmire de minden robban körülöttük. Vicces. A hatrafelé autós jeleneteken röhögtem olyan viccesen nézett ki. Szóval untam, minden fordulatot lehetett előre tudni, tehát nekem egyáltalán nem tetszett. Talán 15 éve ez nagyobbat üthetett volna.
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand 6 hónapja
1:03 melyik az a videoklip amiről szó van? 1997 Clubs to death? és Paul Rogan? - így nem találtam
Ferenc Hagymasi
Ferenc Hagymasi 6 hónapja
Nolan csúcsfilmje a Tökéletes Trükk, ugyan nem ő írta, de pont az adja a varázsát. Vizualitásban nincs gond nála, viszont számomra egyre művészibb dolgokat csinál, amit az emel a magasba, hogy közönség nem érti. És ettől lesz kult film. Tartalmilag egyre gyengébb filmeket csinál, vizualításban viszont egyre erősebbet.
ItsDag
ItsDag 6 hónapja
Visszafelé haladó időben az is baj lenne, hogy az összes jelétviteli folyamata az emberben is visszafelé haladna, ami bele se tudok gondolni, mihez vezetne. Azért olyan alapjelenségekkel, mint a termodinamikai törvények amin a jelenleg ismerteink ekkora része nyugszik nehéz játszani.
Worry
Worry 6 hónapja
Nagyon jól esett végre hallani egy olyan kriikát, ami ki meri mondani, hogy neki igenis nem tetszett a film, és még meg is tudja indokolni, hogy miért. Mindenkitől csak az erőlködést hallom, ahogy vért izzadva próbálják jó filmnek beállítani a Tenetet, amire érdemes pénzt adni és moziban megnézni, de közben érzem a szavaikon, hogy nem is gondolják ezt teljesen őszintén. Csupán Nolan még mindig egy akkora névnek számít, hogy senki se mer egyértelműen beleállni egy negatív kritikával a legújabb filmjébe. Mindenki csak mondogatja, hogy "hát nem igazán értettem, hogy miről van benne szó, de nem baj, attól ez még nagyon tetszett". Meg, hogy "hát nincsenek benne emlékezetes karakterek, papírmasé figura mindenki, de nem baj, ebben a filmben nincs is szükség többre". Hagyjuk már! Ha ezt egy átlagosabb rendező hozta volna tető alá, már rég ízekre szedték volna az egész filmet. Kérdem én: minek adjak pénzt egy olyan filmre, aminél már előre sejthető, hogy se érteni nem fogom, se érdekelni nem fog egyik karakter se, se nem vicces, és se nem izgalmas? Azért mert Nolan, és akkor már rögtön be kell sz*rni? Vagy azért mert látványos? Látványt azt tudok kapni olyan filmeknél is amik szórakoztatni akarnak, és nem egy művészieskedő, öncélúan túlbonyolított humbugot lenyomni a torkomon.
saihulud
saihulud 6 hónapja
Azért van a filmben olyan dolog ami hiányzott a kritikádból. Az egyik a sator négyzet. A másik meg... SPOILER . . . . . MaximiLIEN, aki Kat fia és csak Max néven emlegetik, valószínűleg Neil. A hajuk tök ugyanolyan. Ez ad még egy kis apróságot (illetve kérdéseket?) a sztorihoz. Azaz Max kb. 10 éves gyerek a film cselekménye alatt. A film végén meg is védi a főhős. Max felnő a normál időben mondjuk 20 éves koráig. Aztán a főhőssel visszautazik az időben mondjuk 10 évet a film idejébe. Lehet, hogy a főhős még további 10 évet visszajön, hogy előkészítse a csapatot a tenet eseményeire. Gondolom kell pénz, csapat, kapcsolatok, kémszervezet, tudósok, hogy végre lehessen hajtani a film cselekményét. Ez mondjuk felveti azt a kérdést is, hogy lehet, hogy az invertált emberek visszafele öregszenek? Azaz 40 évesen ha invertálod magad 10 évre, akkor lehet, hogy 30 leszel a múltban? Vagy hogy lehet ezt összehozni? A filmben úgy tűnt az invertálás megviseli a szervezetet, állandóan aludniuk kell. Szerintem ez a film érdekesebb és jobb mint ahogy a kritika leírja. A hangerőt én nem éreztem zavarónak. Lehet, hogy ez mozi/helyfüggő is? Az interstellar sokkal hangosabb volt emlékeim szerint. Én az ilyen filmeket hiányolom. Egyszerűen a scifi mint műfaj eltűnt a mozikból. Szeretem az űroperákat is, de azok inkább kalandfilmek a jövőben. Az új star trek filmekben sincs semmi scifi elem. Maximum a tévében van 1-2 sorozat. Pl. Black mirror.
saihulud
saihulud 6 hónapja
@RetroShock! Kösz a választ!
Max_program
Max_program 6 hónapja
Első 20perc unalmas volt! De rögtön levágtam mi a lényeg,ami nagyon egyszerü! Semmi különös nem nagyon van ebben a filmben. Főleg ha észnél vagy és tudod mit kell nézni.
József Tóth
József Tóth 6 hónapja
Szeretem az olyan embereket ki egyszerűen meg magyarázzák a dolgokat.Bár még nem láttam a filmet így már bátran meg nézem mert érteni fogom.Egy Csillagok között videó is jól jönne mert a végét annak se értem akárhányszor újra nézem.
Norbert Jánosi
Norbert Jánosi 6 hónapja
Gyerekkorunk meséi 2. kazetta mikor lesz?
Akos Merey
Akos Merey 6 hónapja
!ϱibnim Ɉnim ,oɘbiv ʞɘmɘЯ !Ɉobi zɒ Ɉzɘ mɘʞɘn bɒɈloɿoqƨϱɘm γϱoʜ ,monozƨoʞ ,Ɉɘmliʇ ɒ Ɉzɘ inzɘn moϱoʇ ϱɘm γϱoʜ ,mɘlɈɘʞ nɒɈυ ʞɘzƎ
Attila Nagy
Attila Nagy 6 hónapja
2006 Tony Scott Deja vu, fsz.Denzel Washington
Ora Krisztian
Ora Krisztian 6 hónapja
a POTYKA.....XD
Miklós Knoch
Miklós Knoch 6 hónapja
Ami a mi szemünknek pusztulás a semmibe, az másnak lehet az épülés. Csak mivel nem számunkra hasznos ezért kárnak látjuk. Valójában csak körforgás! Anyag nem vész el csak átalakul!! Mégha sokak szemének ez hasztalan is a nagy összességben még is hasznos. (Az össze foglalód gondolat ébresztőbb a filmnél.)
DOCTOR WHO ÚTIKALAUZ
39:57
RetroShock!
Megtekintés 130 E
Tenet - Bemutató, Kritika
23:24
Pimp Thy Mind
Megtekintés 12 E
LEZÁRÁSI ÉS OLTÁSI KÖZLEMÉNY
5:28
Kovács András Péter
Megtekintés 354 E
MAKEUP/DOWN - MARGE - LILULAND
33:42
Liluland
Megtekintés 22 E
NEMAZALÁNY x SOFI - ÜRES SZÍVEK (Official Music Video)
3:31
Diszkós Tiktokkerek #2 💃🕺
9:43
Videómánia
Megtekintés 327 E
Tenet kritika
1:11:29
Sávval Szemben
Megtekintés 1,9 E
ÁROK | UNDERWATER | RetroShock!
11:26
RetroShock!
Megtekintés 81 E
Bogozd ki! - #Tenet 🎬
06:48
Otherworld
Megtekintés 58 E
A VAD BOLYGÓ |1973| A Sci-fi Rejtett Sarkai #6
08:31
Batman Begins
2:20:00
YouTube Movies
Megtekintés
ALIEN: COVENANT | CRITICISM | RetroShock
10:02
RetroShock!
Megtekintés 201 E
LEZÁRÁSI ÉS OLTÁSI KÖZLEMÉNY
5:28
Kovács András Péter
Megtekintés 354 E
MAKEUP/DOWN - MARGE - LILULAND
33:42
Liluland
Megtekintés 22 E
NEMAZALÁNY x SOFI - ÜRES SZÍVEK (Official Music Video)
3:31
Diszkós Tiktokkerek #2 💃🕺
9:43
Videómánia
Megtekintés 327 E
FAST AND FURIOUS 9 Super Bowl Trailer (2021)
4:31
FilmSelect Trailer
Megtekintés 16 M
Why Did We Forget About DIVERGENT So Fast?
28:51
Dylan Is In Trouble
Megtekintés 744 E
Mátrix - 10 érdekes tény
8:06
vDrome
Megtekintés 25 E
To All The Boys 3 is actually kinda good?
14:33
Alex Meyers
Megtekintés 870 E