Rejtélyes Gépezetek | Quern & Haven Moon | Gépszínház #5

  Megtekintés 42,680

RetroShock!

5 hónapja

Gépszínház: Videójátékok a művészet oldaláról
Ősi gépezetek megfejtése 2 steampunk témájú kalandjátékban.
Quern Kalandjáték & Haven Moon Bemutató
Támogatói Színházbérletek itt:
hupost.info/tools/S7UA-DV1X3H0XyWol17N4g.htmljoin
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
FACEBOOK ► retroshockchannel
TWITTER ► RetroShock19
RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
Retroshock Útmutató Stopposoknak:
(az összes bemutatott film listája)
► www.imdb.com/list/ls066526596/
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.
#gépszínház

Megjegyzés
Róbert Rácz
Róbert Rácz 2 hónapja
Köszönjük neked (a lányommal együtt) ezt az ízletes játékbemutatót (is). A bemutató után 20 perccel később már kifizetve, letöltve a Quern! ;) Hála neked... no és persze a készítőknek is!
Slow Gaming
Slow Gaming 2 hónapja
Akit érdekel a Quern végigjátszás/stream formájában: hupost.info/chat/e5yG2q2DabN5arQ/vide
Gergő, vagy Laci
Gergő, vagy Laci 2 hónapja
Várható gépszinház: portal?
Deer Boy
Deer Boy 3 hónapja
Most vittem végig én is. Nekem pont a hangkristályos résznél kellett internetes segítséghez folyamodnom, de annyira rá akartam jönni hogy miért pont azok hogy végül el is felejtettem mi volt a sorrend, a próbálgatásokkal meg aztán mégis összejött. Én személy szerint kifejezetten igazságtalannak érzem ezt a feladványt mert ez nem logikai készségre volt szükség hanem arra hogy valakinek van-e gyakorlata vagy érzéke abban hogy hangfrekvenciákat ismerjen fel és a vizualitással is összekötni aki pedig halláskárosult az pedig felejtse is el hogy magától rájöjjön ha csak nincs végtelen türelme.
Deer Boy
Deer Boy 3 hónapja
@RetroShock! Én se úgy értettem hogy évekkel ezelőtti de azért jöttek már videók rendesen azóta.
Deer Boy
Deer Boy 3 hónapja
@RetroShock! Köszönöm, nem vártam válaszra egy ilyen kicsit régebbi videóra. A többi feladvány viszont tényleg mind logikus volt.
Tamás Győri
Tamás Győri 3 hónapja
Ajánlom még az Obduction -t. Quernhez mérhető nívós, puzzle kaland játék, akinek a Quern tetszett, nézze meg azt is. (Az nem magyar fejelesztés, de létezik hozzá minőségi magyar fordítás)
Zoltan Fejes
Zoltan Fejes 3 hónapja
MOST azonnal letolt,es kezd:)))koszonom Kenny:)
Slow Gaming
Slow Gaming 4 hónapja
A Haven Moon-t elkezdtem játszani, nagyon köszi az ajánlást! hupost.info/chat/jKmRvHuql6mFptY/vide
szurkee
szurkee 4 hónapja
Köszi ezt a zseniális játékot! Kb 2 hét alatt, összesen 18,1 órányi kalandot biztosított számomra. Több órás mászkálással, hogy akkor most mi a következő lépés?
vcarter86
vcarter86 4 hónapja
A kerek kőtábla hogy nem volt számodra logikus még segítség után sem? Konkrétan az pofon egyszerű is volt SPOILER: helyszínen lévő segítség a tekercsen amin vonalak vannak azok a számokat jelölik 1 vonal egyes 3 vonal hármas vízszintes vonal 5-ös tehát pl 2 vízszintes vonal és két függőleges vonal rajta keresztben az a 12-es szám. Na ha ez a dekódolás megvan akkor ezek a számok egész egyszerűen azt jelölik h milyen sorrendben kell benyomni a kőtáblán a köveket. A legkisebbtől a legnagyobbig haladva csak azokat a köveket, amik megvannak jelölve a másik tekercsen. Az elsőt megcsinálod akkor ha figyelmes vagy láthatod h a kőtábla megfordul és most már a nyilak lefelé állnak. Még ott a helyszínen látható egy utalás h hol rejlik a második segítség hozzá. Ezek után ha az megvan akkor igazából tök ugyanazt kell csinálni mint az elsőnél csak mindent fejjel lefele kell gondolni mert a nyilak már lefelé állnak. Ennyi A második feladványra meg egyenesen nem értettem a reakciódat, mármint azt h walkthrough-ból megnézve se tűnik logikusnak és h a nyilak is feleslegesek. Azt bevallom nekem se sikerült magamtól rájönnöm, meg kellett néznem egy végigjátszást, de amint az elsőnél megláttam h A-ból hogy kell B-be átküldeni a zöld fényt és elkezdtem keresni benne a logikát akkor rá is jöttem h mit jelölnek a nyilak és a második folyosót már magamtól is meg tudtam csinálni. Javaslom menj vissza mert igazából nagyon is fontosak ott azok a nyilak és igenis teljesen átgondolt logikai feladvány. De segítek van egy térkép ugye a falon segítségként h hogy lehet A-ból B-be vagy C-be átjuttatni a zöld illetve piros fényt 4 kört jelöl mindegyikből két vonal jön ki nyilván ez a két vonal szoros összefüggésben van a nyilakkal. Csak mivel a falon balról-jobbra láthatod az útvonalat ahol meg állítanod kell a karokat ahhoz képest A pont a jobb oldalon van B pedig a bal oldalon ezért az útvonalat fejben meg kell fordítanod a térképhez képest.
vcarter86
vcarter86 4 hónapja
@RetroShock! Oké most már megértettem a másodikban a problémádat és igazad van ez a része h mind a két nyíl kifelé mutat tehát nincs egy bejövő teljes mértékben félrevezető. A kőtáblánál viszont azt értsd meg, h én csak az ismert elhangzott információkat tudom kritizálni vagy sem és ha a videódban annyi hangzott el h "és végül pont a megoldást nem éreztem logikusnak" akkor azt joggal kritizálom. Hiszen az h " Számomra NEM logikus egy puzzle, ha többféle megoldásra is rábólintottam volna, hogy igen, akár ez is lehetett volna." csak most hangzott el. És valljuk be ez nem egy magától értetődő dolog, h egy puzzle nem logikus ha többféle megoldás is létezik rá hiszen te is tudod h ezt sokan nem így gondolják ezért is fogalmazol itt úgy h "számomra". "Persze, akár lehet ilyenkor engem és a másik pár száz embert akár hülyének is nevezni, mert mi pont nem arra az egyre gondoltunk egyértelműként" erre nem értem miért kell gondolni egy szóval se gondoltam ilyet alapból már, aki ilyenekkel játszik az hülye nem lehet. Viszont megemlítenél 1-2 másik variánst vagy linkelnél videót erről h ezt a kőtáblás milyen megoldásokkal lett volna szintén logikus? Hiszen nem feltétlenül baj ha megismerem azt h még milyen más módokon közelítették meg ezt függetlenül attól h azt logikusnak találom avagy sem a gondolkodást fejleszti és azt h más szemszögből is vizsgáljak dolgokat. Egyébként meg köszönöm neked az ajánlást mert tőled hallottam először erről a játékról.
vcarter86
vcarter86 4 hónapja
@RetroShock! De épp azt mondom, h a videóban ezt állítod a kőtáblánál " és végül pont a megoldást nem éreztem logikusnak" Ezért kötök bele, mert ez semmilyen szinten nem igaz, attól, h több dolog is logikusan jöhetett volna számodra, attól még ezt az opciót/megoldást miért nem érezted végül utólag se logikusnak? Ezt nem értem, ráadásul mondom azt én teljesen magamtól találtam ki és már elsőre azon a logikán haladtam és nem is tudok én például más logikát abba belelátni. Ha valaki arra rá tud jönni magától, akkor abban bizony kell legyen akkor mégis logikának, hiszen azért annál több követ be kellett nyomkodni ahhoz h csak véletlenszerű próbálkozásból tudjon valaki továbbjutni. :) A másodiknál viszont abban teljesen igazad van h nem letisztult ezért is kellett nekem is megnéznem, de félreértesz nem azt nem értem, h meg kellett nézned a végigjátszást (az előzőben ezt el is írtam) hanem azt h miután megnézted utána is félrevezetésnek könyveled el a nyilakat hiszen ezt mondtad konkrétan: "ha a játékban a sugarak irányának nincs jelentősége akkor miért kaptak a mutatók egyértelműen iránymutató nyilakat a végükre? Órákat vesztegettem el emiatt a félrevezetés miatt" Első körben hogy érted h "ha a sugarak irányának nincs jelentősége" már ezt a mondatot értelmezni se tudom semmilyen szinten. az iránymutatókra meg azt mondod utólag is h félrevezetés. Hát pont hogy arra volt szükség h utána a második folyosót már magamtól tudjam megoldani és ha utána te is magadtól tudtad már megoldani a második folyosót akkor te is tudod h ahhoz kellettek a nyilak nem pedig egy félrevezető elem volt. Az egy teljesen logikus feladvány volt csak nem volt letisztult mert na arra valóban igaz h többféle variációban is ugyanúgy logikus lett volna.
nagyviktor95
nagyviktor95 4 hónapja
Sziasztok! A napokban vittem végig a játékot. Csupán csak 2 helyen kellet segítségért folyamodnom. Az egyik a növénykert bejáratát kinyitó edények sorba helyezésének modját kellet mert nem tudtam hogy a falon lévő rajz jelenti a megoldást. A másik pedig a kisebb hegyre való fel teleportálásnak megoldása. Viszont amiért irok az a játék vége ahol ugye választani kell hogy kinek a kérését teljesited. Én szerintem az egyetlen jó megoldás amit meg is indoklok az az hogy Quern átjáróját meg kell semisíteni a piros kristály által. Azért mert ha az emberiség kezébe jutna véges mennyiségű olyan alapanyag ami végtelen energiát képes adni az nem lenne elég a föld összes népének nemzetének igy azokat valaki mindig a lehető legtöbbet akarja birtokolni amiért képesek lennének akár háborút inditani azokat a kristályokat is felhasználva ami képes tüzet gyújtani vagy teleportálni. Sajnos be kell látni hogy egy olyan civilizáció sincs akik képesek lennének ilyen mérhetetlen nagy energiájú eszközöket felelősséggel kordában tartani. Aki esetleg végig vitte hogy döntött és miért pont azt választotta?
Ferenc Lengyel
Ferenc Lengyel 4 hónapja
Na ezek a játékok. Én imádom a Syberia játékokat.
Milan Peter
Milan Peter 5 hónapja
Höh? Cod!
EltonLeonidasMeitant
EltonLeonidasMeitant 5 hónapja
Köszi a nosztalgiát, most haverommal megint elővettük a quernt, és kb 10 óra alatt kipörgettük. Csak 1-2 puzzlere emlékeztem régről, de semmi másra, így mind a sztori, mind a puzzlek ugyanolyan WOW élményt keltettek bennem. Én logikusnak éreztem mindegyiket. Volt egy pár amibe majdnem beletört a bicskám, de amikor megoldottam, nagyon 200IQnak éreztem magam :D És az hogy az utolsó puzzlehez kellettek olyan dolgok amik a játék elején kerültek hozzád, az zsenialis. Amúgy ajánlom végigjátszásra a Neverhood és az Armikrog játékokat. Bár biztosra veszem hogy találkoztál már velük, és bár merőben eltér a szokásos kalandjátékoktól, egy nagyon vicces, ám baromi challenging gamek, megérnek egy videót a csatornán
Miklós Elekes
Miklós Elekes 5 hónapja
10:28 "Mert egyes gondolatokhoz annyira ragaszkodunk, hogy kezdettől rosszul közelítünk meg 1-1 feladványt és emiatt nem találunk rajta fogást." Ez nagyon ismerős.
MackNomad
MackNomad 5 hónapja
Keny! spoiler! Piros vagy zöld? És miért?
Dániel Papp
Dániel Papp 5 hónapja
Spoiler alert! 9:55 Tegnap vettem meg a játékot (neked köszönhetően)... A kőtáblánál már én is yt végigjátszást akartam nézni.. Aztán mire elkezdtem volna keresni a videót, gondoltam adok neki még egy esélyt. Úgy voltam vele fordítsunk mindent fejjel lefelé, hátha működik... Működött :D
Tibor Hollós
Tibor Hollós 5 hónapja
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hol találom meg ezt a játékot? Akár Magyarországon, külföldön, online? Lehet elsiklottam az információ felett... Hálás vagyok azoknak akik segítenek!
Tibor Hollós
Tibor Hollós 5 hónapja
@RetroShock! Azért ideje lenne a Patreonok mezejére lépni pár euróval...!!
Tibor Hollós
Tibor Hollós 5 hónapja
@RetroShock! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Talán innen már sikerül eligazodni :) Maradok hű híved!
István Kovács
István Kovács 5 hónapja
Tudom ajánlani a The room sorozatot. Mely egy hasonlóan nehéz játék valamivel gyengébb sztorival. Aki szereti ezt a műfajt vessen rá egy pillantást.
Péter Andó
Péter Andó 5 hónapja
Emlékszel még egy játékról amiben van egy fekete kisfiú és a játék robotja él?
Calypso 0905
Calypso 0905 5 hónapja
Én nemrég fedeztem fel a csatornád de el kell mondjam elvagyok varázsolva! A videóid igényesek ,érdekesek hangulatosak! Mint ez a gyöngyszem ! Őszintén köszönöm hogy megmutattad ugyanis én imádom ezeket a fajta játékokat de erről még nem hallottam! Még még még akarok ! Köszönöm hogy létezel mint vidéos! Te tényleg hozzá adsz és kiszinesíted a mindennapokat ! Így tovább! Ja igen és logód a bioshockra emlékeztet ami nekem az fpsek istene, igazán jó választás!
Béla Szabó
Béla Szabó 5 hónapja
Köszönöm az ajánlást, most sikerült továbbjutnom a kőtáblás részen, tényleg nem volt egyszerű de utólag szerintem nagyon logikus. ********SPOILER******** A szimbólumok számok és egyszerűen csak növekvő sorrendben le kell nyomni azokat amik be vannak jelölve a papíron, majd még egyszer persze gondolva arra hogy az a szemét kő elfordul :@
Nox_Atra Wendigo
Nox_Atra Wendigo 5 hónapja
A Syberiat nem tervezed bemutatni? :D
leo45
leo45 5 hónapja
Imádlak te vagy a legjobb nálad nincs jobb csatorna legjobb a videoid
sudoer
sudoer 5 hónapja
Kérj jutalékot, megvettem a Quernt a bemutatód miatt
Milan Kunos
Milan Kunos 5 hónapja
A naplós dolog már a Resonance-ban is meg volt.
RhiebenLex
RhiebenLex 5 hónapja
Majdnem olyan mint a Witness kérlek mutasd be majd valamikor!! Érdekel a véleményed.🙂
Terashima Nobuo
Terashima Nobuo 5 hónapja
Fu hát én el lennék vele egy pár hónapig amennyi időm van/lenne rá munka után..de belefognék :3
Botond Molnár
Botond Molnár 5 hónapja
Na most fejeztem be köszi az ajánlást eszméletlenül király játék csak ajánlani tudom mindenkinek.
Petra Botos
Petra Botos 5 hónapja
Uhh ki kell probálnom:D amire én most rá vagyok kattanva a little nightmater alig várom a folytatását. Azt szeretem benne hogy kaland játék kell hozzá logika, ijesztő is és nem beszélnek benne de így is sok mindenre rájöhet a játékos és marad misztikuma.
csaba oláh
csaba oláh 5 hónapja
azért egyszer a District 9-ról is tolhatnál egy vidit. Onnan jutott eszembe, hogy megnéztem ezt, meg még vagy három régit :)
drahos jános
drahos jános 5 hónapja
Kérdésem: egy átlag laptopon elfut a játék?
Tamás Tánczos
Tamás Tánczos 5 hónapja
Sajnos nem akar nálam. 😔 Pedig 4 napig tartott, mire lejött 😫😫😫😫
SavageHorseMan 96'
SavageHorseMan 96' 5 hónapja
Ha már magány nos nálam a legutóbbi játék ami kiváltotta belőlem a tömény magányt (kövezzetek meg érte) a Nier Automata volt. Nincsenek puzzle-ok a narratíva nem elég hogy arra fókuszálj DE a végtelen üres mapok után előtűnő vidámpark ahol leginkább a torkod szorul össze érzed magad olyannyira egyedül egy lepusztult világban hogy képes leszel a magány érzését egy új szintre emelni! Nem egy régi játék nem jó játék (de nekem kifejezetten tetszik) viszont azt a nyomasztó érzést kevés játék képes ráderőszakolni mint a Nier.
Rita Wukovics
Rita Wukovics 5 hónapja
És Keny csak keni sorra a videókat. :D
Várady Zsolt
Várady Zsolt 5 hónapja
Igaz sokkal inkább puzzle jellegű, de kicsit több mint egy éve összeraktam egy hasonló hangulatú játékot. Sajnos marketingelni nem volt túl nagy keretem így nem jutott el nagyobb közönséghez. Ha valakit érdekel, itt megleshet store.steampowered.com/app/1086750/Flux_Caves/
David Sheperd
David Sheperd 5 hónapja
Safecracker hasonló
David Sheperd
David Sheperd 5 hónapja
már töltöm is :D
psybeer 95
psybeer 95 5 hónapja
Valakinek akinek kifejezetten rossz a megoldókészsége és a logikája, ajánlanád?
Yuuji Sakai
Yuuji Sakai 5 hónapja
Keny! Klasszikus RPG-k? Baldurs Gate? Vagy Shadowrun:Returns? Csiped oket? Szivesen meghallgatnam a velemenyed ezekrol is!
Fodor Norbert
Fodor Norbert 5 hónapja
Most gogon akciósak a Mystek, lehet behúzom a realMyst Masterpiece-t, meghoztad a kedvem.
Fodor Norbert
Fodor Norbert 5 hónapja
Én kipróbáltam a Mystet és gyakorlatilag a legelején elakadtam. Nagyon durva. Minden képzelőerőt elő kell venni hozzá.
Redfield Dante
Redfield Dante 5 hónapja
Volt egy játék. Az is hasonló volt. Nem tudom mi a címe de nagyon lekötött. Egy robottal kellett feladványokat megoldani, miközben volt egy belső hang aki teremtőnek hívta magát. A robot pedig végig embernek hitte magát. Na azzal a játékkal órákat tudtam játszani. 🤣
Ákos Tolnai
Ákos Tolnai 5 hónapja
store.steampowered.com/app/257510/The_Talos_Principle/
Jéga-Szabó Csaba
Jéga-Szabó Csaba 5 hónapja
errol hirtelen a SOMA jutott eszembe, de az csak hasonlit az altalad leirtakra. Na nekem az nagyon bejott. Tudom nem annyira gondolkozos, egyszeruek a feladvanyok, de a tortenet es a hangulat fenomenalis.
Zoli Kis
Zoli Kis 5 hónapja
Quern -el én is játszottam rohadt jó játék. Esetleg a Witness-el játszottál? szerintem az ilyen fajta hogy semmit nem segít a játék ebből az a legjobb amivel valaha játszottam. @RetroShock!
Rise the drake
Rise the drake 5 hónapja
Na. Októberi fizum tudom hova szórom.
Tom Hoci
Tom Hoci 5 hónapja
Nagyon jó videók! Köszönöm! Nekem csak annyi az a fogalom jut még eszembe, ha ezt a jutalmazás függőséget látom, hogy "dopamin detox". Néha kell egy nap mindenféle gyors jutalmazás/kielégülés nélkül, ami után a megélt siker sokkal többet ad.
Zoltán Treimann
Zoltán Treimann 5 hónapja
Nagyon hajaz a The Witness-re, ami egy zseniális játék.
Abydos01
Abydos01 5 hónapja
Tartom az állításod hogy jól felépített és logikus játék nagyon is élveztem! De volt egy rész még az elején mikor: és most spojler: . . . . . . . . Mi a bánattól vezérelt elkeseredés kellett volna hogy logikusan rávezessen arra hogy a kék kristály fáklyával világítsam meg a már megoldott tili toli puzzle másik oldalát az udvaron ?? Valamit tuti kihagytam mert nekem ez a lépés nem akart magamtól összeállni.
Optimus Prime /Orion Pax
Optimus Prime /Orion Pax 5 hónapja
Bocsánat ha már válaszoltál már más megjegyzés alá de én nem találtam meg. A kérdésem a következő mennyire ajánlod ezt a játékot egy embernek aki életében nem kaland játékozozt? És ha nem ajánlod akkor mit ajánlasz elsőre?
Optimus Prime /Orion Pax
Optimus Prime /Orion Pax 5 hónapja
@RetroShock! Köszönöm a választ
Marcell Berta
Marcell Berta 5 hónapja
Kedves Kenny. Nagyon köszönöm ezt a videót! Régóta ott figyel már a kívánság listámon a Quern, és most végre meg is veszem. Nagyon szeretem ezeket a kalandjátékokat. A Primordiát is imádtam, és biztos vagyok benne, hogy a Quern és a Haven Moon is tetszeni fog. Ha hasonlókat keresel, tudom ajánlani, a What Remains of Edith Finch, Vanishing of Ethan Carther, Homesick, Everybody's Gone to the Rapture, és legfőképpen a The Witness cÍmű játékokat, ezek szerintem mind kiemelkedő alkotások a műfajban, jó volna, ha többen ismernék őket. Nem tudom, olvasni fogod-e ezt a kommentet, nagyon hálás vagyok az egész csatornádért, és remélem sokszor lesz még ilyen 1 este 3 videós dolog, mert nagyon jó :D. Sok sikert a továbbiakban is!
Mldy96
Mldy96 5 hónapja
Nem kalandjáték... de imádom a konspirációkra (Illuminati, keresztes lovagok, stb.) és dark fantasy elemekre épülő The Secret World, rebootolva Secret World Legends nevű shared-world ARPG-t. A Lovecraft fanoknak kifejezetten ajánlom a hihetetlenül jól megírt története és a helyzínek által keltett érzés miatt (főleg, ha épp egyedül vagy adott pályán), illetve a logikai feladványai is kreatívak, sokszínűek - bár sajnos az idő múltával a megoldást adó, a játék világához létrehozott weboldalak már nem mind aktívak vagy archiváltak, így ma játszva lennének olyan küldetések, ahol kellene egy walktrough. Nehéz lenne kellőképpen körülírnom egy YT kommentben a játékot, így utánaolvasásra, játszásra sarkallnék minden érdeklődőt. A reboot ingyen elérhető, és akár teljesen egyedül is végigvihető a sztori kampány része.
harcibarack
harcibarack 5 hónapja
Sose hallottam ezekről. Én szerettem a kaland játékokat, nem volt baj, ha point and click, csak aztán kiábrándultam belőlük. A Mysttel én is játszottam, talán túl fiatalon. Tetszett, de nem tudtam tovább haladni benne és akkor még nem tudtam, hogy az interneten fent lehetnek a megoldások. Az első olyan játék, amibe komoly előrehaladást sikerült elérni az a Syberia. Itt éreztem, hogy közel lehet már a játék vége, mikor először nyúltam az internethez segítségért. Valóban. Az utolsó fejezetnél akadtam el. Aztán jött a Syberia 2. Ez még jobban tetszett, de a rádió beállításánál elakadtam. Úgy éreztem jól állítottam be a dolgokat (visszajelzések a játéktól), a játék még sem engedett tovább. Minden kombinációt kipróbáltam, de semmi. Aztán megnéztem interneten, hogy minek kellene történnie. Csak annyit kellett volna csinálnom, hogy visszasétálok és megnézem a szakadékot (vagy ilyesmi), mielőtt beállítom a dolgokat, aminek köze nem volt a feladványhoz, csupán annyi, hogy látom, hogy anélkül nem tudok továbbhaladni, amíg ki nem találok valamit. De ettől még ez maradt a kedvenc P&C kalandjátékom. Viszont volt rengeteg olyan játék, amiben logikátlan dolgokat kellett csinálni ahhoz, hogy tovább vigyem a történetet. Ezek miatt ábrándultam ki ebből a műfajból. Viszont a Quern így elmondottak alapján tetszik. Azt mondtad nincs semmi olyan, aminek ne lenne valami szerepe, vagy félrevezető lenne, de később mikor a mutatókat emlegeted, azt feltételeztem, hogy azért kerestél rá a megoldásra a neten, mert félrevezettek.
SlipPaly
SlipPaly 5 hónapja
Nekem a Witness című játék ugrott be a videó közben, belső nézetben barangolunk egy szigeten és különböző puzzle akadályokon kell túljutni előszőr gyerekjáték megoldani őket.. ahogy haladunk a játékban előre egyre nehezedik olyan szinten hogy akár órákat el lehet szöszmötölni később egy puzzle mellett... egy próbát az is megér, bár néha kínszenvedés egy feladat.
Netsmile
Netsmile 5 hónapja
2 hasonló gyöngyszem: The Witness: store.steampowered.com/app/210970/The_Witness/ Thalos Principle: store.steampowered.com/app/257510/The_Talos_Principle/
αLaceup! Ω
αLaceup! Ω 5 hónapja
A The Witness-t is tudom ajánlani
Loretta 87
Loretta 87 5 hónapja
Végignézve köszönöm ezt a videót, kicsit ismét érzem, hogy van értelme a "magányosságnak" és az antiszocomnak 😌
Loretta 87
Loretta 87 5 hónapja
8:00 percnél járok, már most megfogott a játék!!! ❤️ De félek a mai társadalom átlag emberei képtelenek ilyen komplex gondolkodásra 🙁 Ne menjek messzebb, ma csak azért voltam lecsicskázva, mert a kedves értelmiségi lediplomázott, én nem (egyébként is ezt tanultam), én csak egy kasszás vagyok... Nem volt kedvem beleállni a vitába: ha én nem ülnék ott, akkor megehetné a diplomáját ebédre, nem mellesleg sajnos intelligenciát nem osztanak a diploma mellé.... Kolleganőm lánya a 2. diplomáját teszi, mégse bánik a többiekkel lábtörlőként... Szó, mi szó: ennek a csicskának tetszik ez a játék, lehet, hogy rá fog nézni 🙃 Köszönöm @retroshock ❤️
- Hlavacan
- Hlavacan 5 hónapja
Nem hiszem hogy valaki több vagy kevesebb a végzettsége miatt, ez elég buta hozzáállás. Másokat lenézni úgy, hogy nem ismerjük a körülményeit, egyáltalán semmilyen faktort ami hatással van/volt az életére és a döntéseire pedig egyenesen ostobaság - szóval itt nem te voltál a csicska, így röviden :D
H Games
H Games 5 hónapja
Ha ennek a csicskának bejön a játék, akkor tudom még ajánlani a The Witnesst, ami mindenféle nyelvi korlát nélkül játszható ugyanis a feladványok audiovizuális módon felfoghatóak. Ha pedig az angol nyelv nem akadály ott van az Outer Wilds, amiben egy idegen naprendszert lehet felfedezni és megismerni a különböző titkait, amik végül mind egy pontba futnak össze. A játékot be lehet fejezni akár 20-30 perc alatt is, de nekem ez 13-14 órába telt.
TheMbalint
TheMbalint 5 hónapja
Zseniális videó...kedvet is kaptam a játékokhoz
Viktor Tóth
Viktor Tóth 5 hónapja
Az Amerzone nem ilyen játék volt?
Bazsó Lossonczy
Bazsó Lossonczy 5 hónapja
Ismét köszönjük, a színvonalas és rengeteg munkádat! A színház figyelmébe ajánlanám életem kedvenc és talán legkülönlegesebb kalandjátékát, a teljes egészében gyúrmaanimációval készített, DreamWorks Interactive Stúdió Neverhood-ját.
Csaba Mészáros
Csaba Mészáros 5 hónapja
Szeretem a Gépszínház sorozatot, mivel nem hallott játékokról szerzek tudomást a sok néha túlhájpolt játék miatt. Utóirat: jó lenne kezdeni valamit a néha elhalkuló hanggal.
Csaba Mészáros
Csaba Mészáros 5 hónapja
@RetroShock! Bocs, nem akartam szakértősködni, alig lehet észrevenni, 2:02-2:05, 3:10-3:15-ig olyan, mintha elhajoltál volna a mikrofontól, de nem zavaró, frankó ez a videó, lehet, hogy majd rákeresek ezekre a játékokra, mert tetszenek az ilyen játékok, különben is rám férne egy kis IQ növelés.
Csonka Dávid
Csonka Dávid 5 hónapja
A legjobb élvezeti értéket a Dark SOuls adja jutalomként. Orgazmus közelit :D
koldulóbarát x
koldulóbarát x 5 hónapja
Köxx Retro
Tomi Csuta
Tomi Csuta 5 hónapja
Retroshock dömping! Megérte felkelni :D köszi
László Bakk
László Bakk 5 hónapja
Gustibus non est disputandum, van aki szereti ezt a stílust, ám én speciel nem. Már a videóból is kiderült számomra, hogy akármennyire is "logikusak" a feladványok, azok csak l'art pour l'art vannak benne, és az, hogy nem mehetek át egy hídon, csak ha megfejtek egy gépezetet, én nettó kibaszásként élem meg. A másik dolog a játékos tudása és a játékban irányított karakter tudásának el nem különítése. Ha a játékban egy géniuszt irányítok, akkor a karakter hümmögjön egy sort a feladvány felett, és oldja meg, mert az a dolga. Az őt irányító játékos majd a nagyobb dolgokról dönt. Az én játékom most a Horizon: Zero Dawn volt. Ott is a főhős egy csomó idegen gépezettel küszködött, de nem a játékosra lőcsölték a feladványokat, hanem az irányított karakter felelt ezekért.
Tamás Tánczos
Tamás Tánczos 5 hónapja
Nem vagyok gamer. Hezitáltam is kicsit, hogy megnyissam-e, tekintve, hogy nem köt le ez az ága a szórakoztatóiparnak. De jól tettem, hogy megnéztem. Mindkét játék abszolút elnyerte a tetszésem, és amint lehet, neki is állok a fejtörésnek. Köszönöm Keny, hogy elém tártad ezeket a csodákat. 😀
Ákos Leó Szilágyi
Ákos Leó Szilágyi 5 hónapja
Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Mondjuk ha lenne PS-em, valószínűleg átalakulnék gamerré, csakhogy nincs PS-em.
EltonLeonidasMeitant
EltonLeonidasMeitant 5 hónapja
Uristen, ezzel jatszottam, a legjobb puzzle game amivel jatszottam
W. gróf
W. gróf 5 hónapja
Ha a Subnauticát is bemutatod azt megköszönném. Hasonló mint a videódban szereplő játékok mert ott is magány van, ott is gépeket kell megfejtened és túlélők után kutatni ( bár egy emberrel nem fogsz találkozni) de itt meghalhatsz!!! Remélem lesz erről is videó Körübelül 10-15 extrém esetben 4 órát vesz igénybe.
Game world
Game world 5 hónapja
Én a játékokban a katarzist keresem, amiket sajnos nem kapok meg, csak borzasztó kevés játéktól. Az, hogy egy játékban büszke legyek arra, amit elértem... nem igazán érzem, és nem is érdekel. Ha képes a játékmenet úgy szórakoztató lenni, hogy közben kicsit sem veszi el a figyelmet a storyról, akkor én azt a játékot nem hagyom ott a felénél, és nem unom meg. Ha a story áttöri azt a burkot, amihez mondjuk egy sima "meghal a fősős" közel sem ér, akkor azt a játékot megszeretem, és még legalább 3 szor újrajátszom. Aztán van a következő szint, amit mondjuk a Stories: The path of destinies ért el, ahol ezt az egészet megspékelik azzal, hogy a storyt én rakom össze, és a saját döntéseim/áldozataim árán jutunk el a célig, ahol már úgy érzi az ember, hogy ő felelős mindazért a sok rosszért/jóért, amit eddig a történet során tett. Ebben a játékban pl volt, hogy 1 hétre úgy ahogy van otthagytam, mert egyszerűen képtelen voltam feldolgozni, hogy ahhoz, hogy elérhessem az egyetlen nem tragikus véget meg kell ölnöm azokat az egyik történetben, akik addigra olyan közel kerültek hozzám, és megszerettem őket. Aztán hiába találtam meg a helyes utat, ahol a gonosz elnyeri méltó büntetését, a jó megkapja a nőt, etc., az ára az volt, hogy előtte látnom kellett, hogy a döntéseim árán meghalnak. Mély nyomot hagyott, aminek az egyetlen oka az, hogy dönthettem volna máshogy, de én így döntöttem, így ez az én felelőségem.
Game world
Game world 5 hónapja
@István Száva El tudom képzelni :D Mindenesetre én nem feltétlen erre az érzésre akartam azzal a szóval célozni.
István Száva
István Száva 5 hónapja
Nos én katarzisért csak a Bloodborne-hoz járok vissza 😃ott egy-egy gyözelem simán a legnagyobb örömmel tud eltölteni amit játék valaha okozott 🤡
Lajos Cumeláger
Lajos Cumeláger 5 hónapja
Zsinórban három videó a Retroshocktól? Idén előrehozták a karácsonyt?
Mákospacal
Mákospacal 5 hónapja
Syberia 1-2. Best game ever!
Nox_Atra Wendigo
Nox_Atra Wendigo 5 hónapja
Gyerekkorom egyik legmeghatározóbb játéka :D
Mákospacal
Mákospacal 5 hónapja
@SavageHorseMan 96' Abszolút egyetértek. Ezt én is így érzem és így gondolom.
SavageHorseMan 96'
SavageHorseMan 96' 5 hónapja
@Mákospacal Naigen ebben igazad van. Csak tudod nekem az ilyen játékokkal (és minden más játékkal) szemben elég nagy elvárásaim vannak. Lehet hogy velem van a hiba de például egy cod kevésbé (vagy egyáltalán nem) tud lekötni mint pl egy Skyrim. Nyilván ez egy szörnyen lesarkított példa hiszen semmi közös nincs a két játékban de szerintem érteni fogod. Nekem szükségem van arra hogy ténylegesen átszellemüljek az éppen játszott game légköréhez és ne csak nyálcsorgatva lőjem fejbe a 1593. lengyel 10 éves kisfiút például pubg-ben. Ez is egy szörnyű példa mert ez mindössze a szubjektív véleményem viszont úgy gondolom hogy igazat fogsz adni nekem.😁
Mákospacal
Mákospacal 5 hónapja
@SavageHorseMan 96' Igen, de pont az általad írtak miatt kell rajta gondolkodni, amit nem sok játék mondhat el magáról. Ha belegondolsz, az FPS-ek többsége annyi, hogy öld meg az ellent és menj A-ból B-be. Ott még gondolkodni sem kell. A syberi pedig a maga idején még szép is volt, és jó volt a sztorija is.
SavageHorseMan 96'
SavageHorseMan 96' 5 hónapja
A Syberia szerintem nem bonyolult játék. Mindössze a 'menj el egy helyre ahol van egy ajtó amihez kell egy kulcs, keresd meg a kulcsot találj 3 különböző fogaskereket amivel eljuthatsz ahhoz az egy kulcshoz amivel kinyílik az ajtó' mechanikát követi a játék ettől függetlenül zseniális. :)
Kozmonauta 05
Kozmonauta 05 5 hónapja
15:24 *happy Csokonai Vitéz Mihály noises*
Sonicjr1980
Sonicjr1980 5 hónapja
Nem tudtam végignézni a videót, mert ebben a játékban az is óriási élmény, amikor teljesen új helyeket fedezel fel, és a videó elejét nézve már annyi mindent láttam, amit még nem, hogy jajj. :) Jó sokáig eljutottam már de most eszméltem rá, hogy mennyi mindent rejteget ez a játék még. Tiszta szívemből kívánom, hogy az ilyen játékok terjedjenek inkább el, mint az agyatlan hentelés. Köszi a Videót! Őőő lehet, hogy megnézem mégis, vagy inkább meghallgatom. Akkor nincs spoiler... :)
HatredResurface
HatredResurface 5 hónapja
ez a játék nálam a top10 -ben figyel. a myst alkotóit pedig 26 éve várom az óramű mellett egy szénporos szívlapáttal.
Szilárd G
Szilárd G 5 hónapja
Köszi, hogy megmutattad a Quern-t. Meg fogom venni az őszi steam sale-n. Ha ajánlhatok neked valami ilyesmit, akkor a The Witness-t nézd meg. :D Talán (biztos) nem olyan jól felépített mint a quern. Witness-ben is egy lakatlan szigeten vagy, de ott csak egy fajta puzzle van, sok száz féle különböző megoldással. Szerintem neked tetszene.
Lord Frieza
Lord Frieza 5 hónapja
Sajnos nem nézem végig,mert a magyar nyelv megvett kilóra. Majd ha kivittem megnézem xD
Dimitrov Bernát
Dimitrov Bernát 2 hónapja
Na megvoltál vele? :D
totoru4ever
totoru4ever 5 hónapja
Eltúlzod Kenny, RENGETEG kalandjáték jött ki az elmúlt években, még a mystlike műfajban is. Csekkold le pl a The Witness-t, ha kedveled a műfajt, ha meg "sima" kalandjátékra vágysz, akkor bármi a Daedalic-től. (Minden esetre a Quern különösen jónak tűnik, ment is wishlist-re).
minidreschi2
minidreschi2 5 hónapja
Magyar játékfejlesztés ! Juhuuuu :)
Gery Vidmaker
Gery Vidmaker 5 hónapja
*A magány, mint szó, a mai világban legtöbbször negatív csengéssel hat, de a magány az alkotóművészet fundamentuma. Minden abból virágzik ki.* Ez egy nagyon szép gondolat Kenny :)
Csucskos
Csucskos 5 hónapja
Nem játszottam még ezekkel, de ahogy néztem nekem eléggé The Witness hangulatom lett. A magány, a magadra utaltság, a rejtvények, bár mondjuk ott a környezet nem steam punkos. Arról lesz videó?
TheQwampa
TheQwampa 5 hónapja
Ajánlom a 'The Witness'-t is annak akinek tetszett a quern.
nagyviktor95
nagyviktor95 4 hónapja
Az is zseniális, hónapokat töltöttem vele. Az sokkal nehezebb volt
Krisztián Ghitea
Krisztián Ghitea 5 hónapja
Nekem is pont ez jutott az eszembe a játékról 👍😊
Kristóf Csrenkovics
Kristóf Csrenkovics 5 hónapja
Nagyon köszönjük Kenny ezt a játékajánlót és azonnal töltöm le a QUERNT.
Shildran
Shildran 5 hónapja
Sajnos a klasszikus akció-kaland játékok is eltűntek, mint a Legacy of Kain sorozat, ami ötvözte a kalandjátékos logikai feladványokat a küzdelemmel (néha olyannyira, hogy pl a Soul Reaver 1-ben a főellenségek logikai/ügyességi feladatok voltak). Mindig amikor felhozzák, hogy "huhh nehéz játék, mint a soulslike játékok" akkor fel szoktam hozni, hogy azok nem klasszikus értelembe vett nehéz játékok, max ragegame, vagy unfairt lehet rájuk mondani, de kifejezetten nehéz az egy régi kalandjáték, akció-kaland, vagy taktikai játék tud lenni.
IKL_111
IKL_111 5 hónapja
Tracklistát kérlek írd le.
Strizeks
Strizeks 5 hónapja
Ajánlom a The Room című játékot is, hasonlóan kreatív, 4 része van plusz VR. Apple/Android/Steam meg nintendo switch. Engem az teljesen magával ragadott. hupost.info/chat/qauZy5pjnLRlZso/vide
Roliee95
Roliee95 5 hónapja
The witness is jó logikai játék :D
Krisztian5HUN
Krisztian5HUN 5 hónapja
Az Obduction sem rossz. Jól néz ki az is érdekes sztory, bár inkább a könyebbek közé tartozik (legalábbis azért mert én is végig tudtam tolni) :)
Ventus Pri
Ventus Pri 5 hónapja
KENI olyan világban élünk ahol azért szekálják a gyártót mert mondjuk a sima kaingatsz lősz játáknál is kiverik a blahét ha nehéz
Krisztian5HUN
Krisztian5HUN 5 hónapja
Nem csak a játékoknál a filmeknél is. Pl. miért nem kapott szinkront és hazai megjelenést az Expedíció? Mert az átlag nézőnek túl "nehéz".... -.-
elektrosokkk
elektrosokkk 5 hónapja
Én az RTS műfajt kedvelem. Abban is van gondolkodni való. Ha rosszul csinalod, bukhatod a dolgot. Főleg ha más emberek ellen játtszol. De van egy nagyon régi ebben a műfajban, ami teljesen egyedivé teszi. Legalább is én még egy hasonlót nem láttam. Ez pedig a Bulfrog egyik játéka, a -Populous The beginning- című játék. Végtelenül egyszerű, de mégis hangulatos játék és az adja az egyediségét, hogy nincs benne pálya széle. Az egész pálya egy mini bolygó, amin tetszőlegesen lehet mozogni minden irányban. Így akár melyik irányból rád támadhatnak. Mindig is zavart, amikor azt látom, hogy ott van a talaj, aminek nincs vége, de az a pálya széle, és nem lehet arra tovább építkezni, pedig igény lenne rá, hogy elférjen az összes épület.
Jéga-Szabó Csaba
Jéga-Szabó Csaba 5 hónapja
@elektrosokkk koszi, ranezek ha lesz egy kis idom. Nosztalgia 😁
elektrosokkk
elektrosokkk 5 hónapja
@Jéga-Szabó Csaba hu.m.wikipedia.org/wiki/Populous:_The_Beginning Ez a cikk elég jól leírja a játékot. Amúgy futtatni elég körülményes. Néha a grafikus kártya driverek és/vagy az XP nem szerette és volt hogy csak szoftveres rendereléssel ment, a 3D-vel nem. Pedig úgy az igazán látványos, de azért a másik módon is élvezhető. Néhány pályán nagyon szemét a gép, szóval kihívás az van benne rendesen.
Jéga-Szabó Csaba
Jéga-Szabó Csaba 5 hónapja
uhh arrol csak olvastam regen a Commodore Vilagban (bar ott tobbszor inkabb Popoluk neven emlegettek :D ), de akkor nagyon tetszett, csak nem tudtam megszerezni. Koszi a tippet, lehet igy majd 30 ev kesessel potlom :)
LEN slovak
LEN slovak 5 hónapja
Ez eddigi legjobb magyar játék amit játszottam életemben! Köszönöm A video felkeltette a figyelmemet a Haven Moon ra is!
Ákos Leó Szilágyi
Ákos Leó Szilágyi 5 hónapja
Olyan sok magyar játékkal játszottál már? Nekem most hirtelen csak a Pocket Soccer jut eszembe... :-D
Máté Korándi
Máté Korándi 5 hónapja
nekem erről a The Room szária jutt eszembe ami szerinte zseni és igen hasonló ehhez
Attila Barabás
Attila Barabás 5 hónapja
Ezt a játékot biztosan végig fogom játszani
Az unatkozó ember
Az unatkozó ember 5 hónapja
na meg is vettem köszi :D
MyQuest
MyQuest 5 hónapja
Úgy tűnik Keny ismét megelőzött 😄 de amíg ilyen minőségben teszi, addig nem bánom. Még az Otherworldnél akartam videót csinálni a Quernből, de akkoriban nem jött össze, aztán gondoltam majd a MyQuesten pótlom. Sebaj, van még miből válogatni.
Blade Watcher
Blade Watcher 5 hónapja
Akinek ez tetszett próbálja ki az Outer Wilds-ot. Egy felfedezős kalandjáték amelyben egy teljes naprendszer van szimulálva, amiben olyan helyekre juthatsz el, amikre álmodban sem gondoltál volna. Itt sem fogja semmi a kezed, a környezet teljesen ignoráns a játékossal szemben. És ami nagyon fontos ne olvass el SEMMIT a játékról mielőtt belekezdesz! Trailer: hupost.info/chat/mmh8qqeMc61mkaQ/vide
# VajaS
# VajaS 5 hónapja
És erről én miért nem hallottam eddig?
Gnag
Gnag 5 hónapja
Hasonló a The Room sorozat
nagyviktor95
nagyviktor95 5 hónapja
Én elég ritkán szoktam játszani ha játszok is akkor mindig valami város épitős játékot mert legalább abban van minimális kihivás. Régóta keresgéltem olyan játékot ami művészi, gondolkodásra sarkal. Hála nektek egy darabig nem fogok unatkozni az is biztos.
Konii
Konii 5 hónapja
Úgy érzem most már tudom mit csinálok hétvégén Köszi az ajánlásokat 😄
Éhes író
Éhes író 5 hónapja
"Ami a Quern-t illeti: ezen gondolkodjatok, ne a Teneten!" Na, ezt magamra vettem :D amott ugyanis jókat és jó hosszan eldiskuráltunk a film felvetésén. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a Tenet által (is) többen gondolkodnak mondjuk minimum az inverzión, mint konkrétan a Teneten (a filmen nincs mit gondolkodni, mert helyettünk megteszi - az persze más, szubjektív, kérdés, hogy jól vagy rosszul) Egyébként a jelen videó címéből azt hittem, hogy a "10 őrült találmány" egyfajta folytatása lesz, de így sem csalódtam: azt egyszerűen még csak a kellemes irányban sikerült elérnie ennek a csatornának... folyamatosan :)
Miklós Elekes
Miklós Elekes 5 hónapja
+1 a tenet dologra, nagyon jó rajta gondolkodni, igazi agytorna az inverzió konkrét és filmbéli működésén agyalni. Aztán lehet újranézni a filmet és a felmerülő nem tisztázott dolgokon megint elmerengeni.
Éhes író
Éhes író 5 hónapja
@RetroShock! Kérdést még csak nem is tettem fel, így aztán hatványozottabban megtisztelő a reakciód! :) Köszi a vetítések szünetében lévő aktivitásodat is. Így már könnyebben el fogok tudni igazodni a felépített világod labirintusában! :)
srobiz
srobiz 5 hónapja
Már megyek is megvenni a Quern-t :)
durk12343
durk12343 5 hónapja
The Longing. Érdemes megnézni, ,persze csak ha van 400 szabadnapod.
László Kaszás
László Kaszás 5 hónapja
Kenny nem tudom ezek a játékok menyire "mainstream" játékok ezek de ajánlom Outher wilds, Return to obra dinn.
Fantasy Bard/Tavern Music Compilation
1:26:23
Celestial Draconis
Megtekintés 8 M
Soulwave - Sajnálom
3:24
SoulwaveVEVO
Megtekintés 36 E
MISSH-Amit szeretek megöl x BURAI
2:25
#MISSHMUSIC
Megtekintés 1,2 M
GYEREKKORUNK MESÉI | 2. Kazetta
1:17:13
RetroShock!
Megtekintés 304 E
TENET | GONDOLATMENET
13:31
RetroShock!
Megtekintés 94 E
Soulwave - Sajnálom
3:24
SoulwaveVEVO
Megtekintés 36 E
MISSH-Amit szeretek megöl x BURAI
2:25
#MISSHMUSIC
Megtekintés 1,2 M
I Speedrun Minecraft
17:51
PewDiePie
Megtekintés 3,7 M
This Minecraft video will make you happy
0:35
Mr. Steve
Megtekintés 988 E
First Meeting [Dream SMP]
1:39:49
Technoblade
Megtekintés 3,9 M