CHRONOPOLIS | Stop Motion & Szürrealizmus | A Sci-Fi Rejtett Sarkai #7

  Megtekintés 31,946

RetroShock!

4 hónapja

Leporoltunk egy érdekes stop-motion alkotást a múltból.
Bemutatjuk Piotr Kamler alkotását: Chronopolis
Támogatói Színházbérletek itt:
hupost.info/tools/S7UA-DV1X3H0XyWol17N4g.htmljoin
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
FACEBOOK ► retroshockchannel
TWITTER ► RetroShock19
RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
Retroshock Útmutató Stopposoknak:
(az összes bemutatott film listája)
► www.imdb.com/list/ls066526596/
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.

Megjegyzés
Cable Snake
Cable Snake 23 napja
mi az introzene cime?
Annabella Danyi
Annabella Danyi Hónapja
Nekem bejött ez a film, furcsa hogy eddig még csak fel se merült tanulmányaim során, pedig süt róla művészi kísérletezés és a szürrealista futurizmus... 🤩
Gyula hékédi
Gyula hékédi 2 hónapja
Akkor ezt nem kell magyar nyelven keresni? Mármint akkor nincs benne szöveg ?
Deep Impact.
Deep Impact. 4 hónapja
Intró zene? :3
G Tibor
G Tibor 4 hónapja
KiMitTube-on nem férne át ;)
vcarter86
vcarter86 4 hónapja
Na én leültettem a gyerekeimet elé fiam 8 éves a két lányom meg 7 és 5 éves. Fiam 15 percig bírta abból is az utolsó 5 perc már erőlködés volt. A nagyobbik lányom majdnem végignézte, a legkisebb meg végignézte, de mivel sokszor kérdezték, h "meddig tart még?", ezért a felétől 2szeres gyorsasággal néztük végig. Esettanulmányhoz hozzátartozik, h már elég sok látványfilmet láttak pl Avatart, Star-Wars részeit stb. Egyébként érdekelte őket, h hogyan csinálták elmagyaráztam még meg is mutattam fényképezőgépemmel. Annyi kritikát mondanék a műről, ami miatt ők is panaszkodtak miközben nézték, h nagyon sokszor ismétlődnek benne dolgok.
Lacika03
Lacika03 4 hónapja
1 hete kint van és még nem láttam🤯
Csaba Kovács
Csaba Kovács 4 hónapja
Régi és gyerek film? Magas színvonalon. Erről eszembe jutott egy olyan film is amit megpróbáltak megismételni. A régi robot zsaruról elgondolkozhatnál egy kicsit. A régi de eredeti zs kategóriás rendőrfilmből hogyan tudott világsiker lenni,, miért volt jobb és kreatívabb az akkori technika és vágás, történet vezetés mint a mostani, elvileg sokkal profibb kamerákkal és színészi munkával és vágással készült ..........izé. Nevetségessé tette az egészet és ha pénzes zsák lennék vastag szivarral a szájam sarkában a rendezőt is kirúgnám. Miért tettek egy alul kalibrált rendőrfilmbe többet az akkori rendezők és színészek még olyan rossz Magyar szinkronnal is, mint amit VHS-en átmásoltak egymásnak a fiatalok, mint ami most benne van egy FullHD-s filmben ami minden kockájában tökéletes képpel sem tud az eredetinek a bokájáig érni. Valaki még emlékszik egyáltalán a Mostani Robotzsarura? Mert az eredetinek olyan jelenetei voltak amik ikonikusak. Kezdve a főszereplő megölésétől fogva a robot zsaru megépítésén keresztül a szürreális reklámokon át a disznóként sivalkodó kétlábú tojásdroid gyilkoló gépekig amik talán még a terminátorba is bele fértek volna. Hogy nem tudott valamit kezdeni az eredeti történettel a rendező amikor nem egy ikonja van a filmnek hanem vagy harminc?
Lilla Gábor
Lilla Gábor 4 hónapja
Szia Kenny! Ha esetleg még nem ismernéd, ajánlom figyelmedbe a Laika stúdiót (nem retro, viszont stop-motion). Engem mindig lenyűgöz az az igényesség, és aprólékosság, amivel elkészítik egy-egy alkotásukat, nem véletlen, hogy átlagosan 5 évet dolgoznak egy filmen. Igaz, a legújabb produkciójuk, A Hiányzó Láncszem állítólag gyengébbre sikerült, de a Kubo, a Coraline és a ParaNorman (utóbbi egyébként gyerek horror, ami szerintem eleve nem egy hétköznapi műfaj), nálam egyértelműen a kedvencek között szerepel.
Szabina Verő
Szabina Verő 4 hónapja
Ha már stop motion alkotás került a mozi vetítővásznára, szívesen néznék a Laika stúdió filmeiről is egy bemutatót. Várható róluk bemutató?
Bence Pelikán
Bence Pelikán 4 hónapja
Na, jó ! Ezt megnézem ! 😊
László Fazekas
László Fazekas 4 hónapja
Kérlek, csak egy dolgot árulj el. Hol nézed ezeket a filmeket? Le lehet ezt valahonnan tölteni?
Matyas Balázs Nagy
Matyas Balázs Nagy 4 hónapja
Típikus olyan álom amikor felkelsz és azt se tudom mi van 😂😂
Dániel Süveges
Dániel Süveges 4 hónapja
Azért a Laika stúdió munkásságát elnézve a stop motion nagyonis élő műfaj.
Ventus Pri
Ventus Pri 4 hónapja
Raised by Wolves 2020
R. Norbert
R. Norbert 4 hónapja
Az összes facebook ismerősőd fent van a listán? :D
R. Norbert
R. Norbert 4 hónapja
@RetroShock! Azt gondoltam ha már ennyire mélyen benne vagyunk a az események összefüggésében akkor minden ismerősöd hatással volt a jelenlegi videódra. Akkor az a sok ember a stáblistán csak poén akart lenni?
John Wick
John Wick 4 hónapja
Nekem csak annyi kérdésem lenne,hogy ezentúl sűrűbben fogsz publikálni új videókat?Vagy csak ép véletlen, hogy ebben az időszakban ép több új videó is felkerült az oldalra? 🙂
pVer
pVer 4 hónapja
Régen nem volt technológia, megoldották kreativitással. Ma nincs kreativitás, igyekeznek pótolni technológiával
Sidaries
Sidaries 4 hónapja
Régóta nézem már a Retroshockot, de eddig nem voltam feliratkozva, inkább csak úgy hirtelen felindulásból néztem meg részeket. Ez ma változott, kevés ilyen minőségi csatorna van. Így tovább!
Casemod FID
Casemod FID 4 hónapja
Van egy nagy gond a videóval! Túl rövid.
ww95
ww95 4 hónapja
Ami szar,az szar. Ha bepanírpzzák művészieskedő,elefántcsonttoronyban reszelt manír-panirba,akkor is az marad.
ynnegaf
ynnegaf 4 hónapja
Érdekes darab. Erről sem hallottam még korábban. :)
Lancherry94
Lancherry94 4 hónapja
Elkezdtem nézni spanyol szinkronnal a Dallaszt, annyi mostanában a Retroshock tartalom.
Balázs Reznyák
Balázs Reznyák 4 hónapja
Kritikusok véleményei: Egy 1982-ben megjelent történet nélküli látványfilm - szürrealista művészet Napjaink sekélyes történetekkel rendelkező CGI látványfilmjei - értékelhetetlen, kommersz szemetek Azért érzitek, hogy itt egy aprócska kettős mércével állunk szemben?
Balázs Reznyák
Balázs Reznyák 4 hónapja
​@RetroShock! Mivel többes számban írtam, ezért nem egyenesen neked címezted, csak nagy általánosságban beszéltem. (Bocsánat, hogy általánosítok!) Nyilván nem tudok én sem elmenni szó nélkül az mellett, hogy a nagy múltú, tipikus látványfilmes franchise-ok napjainkban zuhanórepülésben vannak (SW, Predator, Terminátor, Alien, stb.) és rosszabbnál rosszabb produktumokkal állnak elő és már az utolsó bőrt húzzák le az eredeti művekről. (Kivétel, az általad említett Transformers, az a kezdetekkor is silány volt.) Azonban készülnek egészen jó mainstrem látványfilmek is, pl. Dunkirk, Blade Runner 2049, Mad Max: Fury Road, stb. Bár ezekről a kritikusok is jókat mondtak. (Most kövezzetek meg, de én a Marvel filmeket is élveztem, mint látványfilmeket!) Attól még, hogy egy produktum a hollywoodi filmgyár feneketlen zsebéből bújik elő, még nem lesz feltétlenül szemét és egy indie, független alkotás nem feltétlenül lesz gyöngyszem. Ez utóbbi a videojáték iparban is egy pár éve megfigyelhető tendencia, hogy egy játék indie mivoltja nem jelent garanciát a minőségre és kreativitásra, ahogy az sem, hogy több száz millió dolláros büdzséből készül. Csak sok kritikus abbéli hibás látásmódjára akartam felhívni a figyelmet, hogy ami régi az műalkotás, ami új az szemét. Én ez esetben régi-új, nem pedig munka-tőke, kreativitás-effektek viszonylatban vizsgáltam a helyzetet.
Attila Dukai
Attila Dukai 4 hónapja
... Never, gets, old...
Csotka F
Csotka F 4 hónapja
2d animációt lecserélte a 3d? attól függ melyik kontinensről beszélünk, ne feledjük az animék 90% még mindig 2d néha CGI itt ott. Néha amerika is tud szülni új 2d animációs sorozatot igaz én speciál egyiket se bírom de náluk igen népszerűek.
Botond Palotás
Botond Palotás 4 hónapja
Hát gyerekek elszédültem. De szép volt a korhoz képest
El Grande
El Grande 4 hónapja
Imádtam a videót, a végén az a zene... úristen lehozott az életről
PrimYaz00
PrimYaz00 4 hónapja
6:05 Néha olyan érzésem van, mintha egy koravén boomert néznék :/ Én is 2000 előtt születtem, de sose volt a kedvencem az ehhez hasonló film.
PrimYaz00
PrimYaz00 4 hónapja
@RetroShock! Persze megértem, lehetetlen úgy megfogalmazni egy nagyobb szövegkörnyezetben bármit is, hogy az olvasónak/nézőnek pontosan ugyanaz legyen a mondanivalója, mint amit az alkotó elképzelt. Elhiszem, hogy nagyon nehéz és jó látni, hogy agyalsz rajta nem csak gyorsan kidobod az anyagot youtubera, mint a legtöbben. Ez becsülendő. Azzal sincs baj, ha más videóra reflektálsz, csupán annyi, hogy ha mint negatív tényezőként említed az adott művet, azért vedd figyelembe, hogy mennyire egyértelműen rosszként van az elkönyvelve a köztudatban. Teszem azt, ha mondjuk egy Szürke Ötven Árnyalatával példálóztál volna, egy érettebb közösségben, szerintem sokkal kevesebb ellenlábasa lett volna 😀. Megnéztem időközben a Megszégyenítés Kora videódat is. Erről, csak röviden írnék most, de csak helyeselni tudtam rajta, sajnos tényleg ilyen a világ és pontosan azok nem látják azt a videódat, vagy értik meg a mondanivalóját, akiknek kellene. Szívesen fogom megosztani, örülök hogy az ilyen videók léteznek, gyakran szoktam hasonlóakat érveléseknél felhozni. A beszélgetéssel sincs bajom, szimplán kevés az idő, mivel értelmesen megfogalmazott és átgondolt válaszokat próbálok adni, főleg azoknak akik megérdemlik (ezért késett pár napot ez a komment is). A többiek meg megkapják a cinizmus hozzászólásaim, a legtöbbet úgy sem érdekli🙂.
PrimYaz00
PrimYaz00 4 hónapja
@RetroShock! Semmi gond, nem folyt össze. Viszont erre a részre is azt tudom mondani, hogy a szöveg környezet miatt esek feltételezésekbe, "rég múlt idők játékai" illetve "a mai társadalom, ilyen olyanjai" (nem pontos idézet, csak próbáltam hasonlót kreálni 🙂). Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a sokadik ilyen megfogalmazás után, arra a következtetésre jutok, hogy "már pedig ennek az embernek semmilyen játék nem felel meg, csak azok amik az oldschool játékokra hasonlítanak". De most már látom ez nem így van. A másik 1 picit had védjem meg az AAA címeket is, ugyanis a Quantic Dream játékai nekem még sosem okoztak csalódást, lehet nem egy point and click, illetve rts, de nem is egy agyatlan shooter, mint valamelyik cod 0 mondanivalóval. Sok témát boncolgatott a legutóbbi játékuk a Detroid Become Human, amikkel szerintem érdemes foglalkozni. Nekem kifejezetten tetszik ez, hogy "filmesedik" a játékipar, ez ha úgy vesszük a régi játékokhoz képest színesíti a világot, legalábbis számomra. Másik remek példa, ami már hajaz az agyatlan lövöldözés felé, de még sem merném egy cod mellé tenni, az pedig Uncharted 4. Pár napja játszottam végig újra és meglepődtem, hogy mennyit számít az előadás mód is. Szerintem nagyon pozitív dolog, hogy azért próbálják azt a kevés történetet egy átérezhető színészi játék mögé rakni. Mint sem, hogy belerakják Havas Johnt vagy Kevin Spaceyt és ugyanazt az agyatlan henetlős storit írják, mint a többi részben (cod példa megint 🙂). A lényeg, hogy szerintem pozitív dolog, hogy a henetől kisgyereket, érzelmileg próbálják fejleszteni a színészi játékon keresztül, hátha nem csak az fogja érdekelni, hogy hogyan lőtte meg a "360 no scopot" 😀. Én egyik ismerősömmel nemrég kezdtem el az általad bemutatott játékot, a 7th Sectort és azt biztosan mondhatom, hogy az előbb "pozitív hangnemben" említett játékok, nagyban közre játszottak abban, hogy ezek stílusok is érdekeljenek. Olyanok is amik pl a képi világukkal is mesélnek, nem pedig csak a színészivel. Nem feltétlenül mindig az EA, meg az UBI szemetére kell gondolni, mert szerencsére léteznek még érzelemben gazdag, mondani valóval rendelkező nagy AAAs címek is, de az is igaz, hogy ezek is viszonylag ritkák. Az olyan kommentek, meg hogy mikor lesz half life, szimplán szerintem azért születnek, mert szeretik azt a játékot és szívesen meghallgatnák a te véleményedet is róla, nem azért érdekel mindenkit, mert hiány cikk. Inkább azért, mert hátha te tudnál róla többet, vagy vmi érdekeset mondani, amit más eddig nem, szerintem ennyi az indok 🙂.
PrimYaz00
PrimYaz00 4 hónapja
@RetroShock! Tiszta és világos, most is csomó pont van amivel egyet tudok érteni. Csupán arra hívnám fel még a figyelmed, amit írtam is, hogy valószínűleg, más lenne mondani való, bizonyos videóknál, de a szövegkörnyezet miatt sokaknak más jön le belőle. Erre jó példa a gyerekkorunk meséi, ami kifejezetten tetszett nekem, de a végén sok sok helyen tényleg az jött le nekem, mint üzenet, hogy "a mostani mesék, gyengék". Igazából látom, hogy próbálsz a mérlegen egyensúlyban maradni, a pozitív illetve negatív tényezők terén, de néha úgy érzem átbillensz és akkor jönnek nekem is ezek a következtetések. Kapaszkodj meg a Star Wars kritikáiddal 100%ban egyetértek, mert azt az eszme cserét (értem itt az agyatlan fanboyok: vakon védelmezését a sok helyen defektes filmekkel szemben (amibe régen én is beletartoztam)) már letudtam Szirmai Gergely-el, a régi Star Wars videóiban, ő is hasonlóan látta a filmeket és jobban belegondolva, sok mindenben neki is igaza volt, így már másképpen tekintettem a te videóidra is :). Nem védem én a Tenetet, mondtam én elfogadtam, hogy neked ez a véleményed, csak annyit kérek, hogy 1 videóban, ha már letudtál valamit, akkor annak a "véleményét" ne vidd át egy másik videódba, mint negatív példát, mert ott már kicsit zavaróan tud hatni. Add annak a másik videódnak is egy amolyan negatív szájízt, ami miatt lehet nem tudom ajánlani másoknak. Igazából ez csak egy észrevétel a részemről, amiről szerintem nem csak én vélekedek így. A végére még annyit, ha nem haragszol, az antifaces videódat, még pihentetem. Mivel nekem sok negatív élményt okozott az a videód régen. Így nehezemre esik nyugodt szemmel tekinteni az akkori tartalmakra. Ezt gondolom megérted, de lehet idővel pótolni fogom. Mindenesetre, így hogy többet látok a háttérből, most már lehet jobban meg is fogom érteni, mit miért csinálsz és én is vissza fogom a cinikus megjegyzéseim :).
PrimYaz00
PrimYaz00 4 hónapja
​@RetroShock! Kicsit túlreagálod, de legyen. Nekem nem régi dolgokkal van bajom, hanem a te hozzáállásoddal időnként. Ironikus, hogy ezt pont te írod, de akkor elmesélem, én hogyan ismertelek meg és hogy kerültem ide megint. Több mint 10 éve (akkoriban én is weaboo szinten voltam) osztálytársaim mutatták az egyik minősíthetetlen Antifaces videódat, az animékről, gondolom sejted milyen zseniális érvelések voltak a remekbe szabott videód miatt, a haverok körében (de oké kb 10 éve volt, gondoltam komolyodtál és amit most elvársz, hogy ne bélyegezzenek meg, azt te is követed). Azóta nem is találkoztam veled és a csapatoddal, mert kerültem az antifacest (lehet mentegetőzni, hogy de az csak 1 paródia volt stb, az eredménye megvolt...) 1 éve találkoztam a mostani csatornáddal, mert most meg munkatársam mutatta az egyik retroshock videódat. Párat megnéztem, utána néhány más videódat is, mondom ennek az embernek vannak egész érdekes gondolatai és picit hasonlóan tekint a mostani világra, mint én. De a vicc az, hogy pont te nálad érzem folyamatosan, hogy habár nyíltan nem mondod ki, inkább a cinizmusodba rejtve utalgatsz arra, hogy mennyire nem vagy megelégedve a 2000 után generáció gondolkozásával. A tenettet pl jogtalanul "fikáztad" szanaszét, ami oké elfogadtam legyen, a te véleményed. De hogy még az utána lévő videóban is muszáj mégegy lapáttal rátenni, hogy "ezen gondolkozzatok ne a teneten" az picit sok (ez amolyan butthurted megnyilvánulás). A másik, hogy a gépszínházban folyamatosan azt érzem, hogy panaszkodsz, mert szerinted mindenki a cod-ig, vagy fortnite-ig jut, aztán meg idézgeted, hogy bezzeg a te idődben😏... aham, én is abban az időben születtem, de nem dugom a fejemet a homokba. Az ilyen videóidban, habár gondolom nem ez a célja, de folyamatosan azt érzem, hogy te ítéled el a 2000 utáni, gyakorlatilag bármit. A retro mesékből is ez jött le, főleg a monológból amit a végén elmondtál, illetve az ilyen tenetes kijelentésekkel is kb lehülyézel mindenkit, mert csak te lehetsz a cinikus zseni. A kedvencem pedig az amikor tisztában vagy a Ghost in The Shell, vagy az Akira animék jelentőségével, valahogy még is, te ezt a műfajt kötelezőnek érzed, hogy 1 külön negatív kategóriában emlegesd (néha néha felemlítve amolyan önvédelemként az előbb említett nagyobb műveket, hogy ne szedjenek szét a weaboo-k). Sajnálom, elismerem hogy vannak érdekes gondolatmeneteid, de a legtöbb videódban, ugyanazt az Antifaces amolyan egoista hozzáállást látom, mint régen. Szerencsére még ha néha ökölbe is szorul a kezem a fogalmazásod miatt, javarészt így is egyet tudok érteni veled (ezért is vagyok még feliratkozva), de ne legyél megsértődve, ha a szövegkörnyezeted miatt, egy idő után valaki megunja és téged is minősíteni kezd a saját cinikus látás módja szerint. Ritka az is amikor ennyire kifejtem véleményem, ezt is csupán azért teszem, mert te is hajlandó vagy erre, de az olyan rövid cinikus megnyilvánulások, amit én tettem feléd, azok nálad is ugyanúgy jelen vannak, bizonyos témákban, amik viszont az én orromat piszkálják. Így a felháborodásod picit jogtalannak érzem és kicsit túlkapottnak, nem a régi dolgokat nem szeretem, szimplán néha sok a fogalmazásod, ennyi. Remélem elgondolkozol te is azon amit én írtam, mert én elszoktam azon amit te szoktál írni/mondani. Szép estét.
Az unatkozó ember
Az unatkozó ember 4 hónapja
a 2D és a 3D álltalában animékben dolgozik jól együött.
ShanChan
ShanChan 4 hónapja
annyira örülök hogy megfogalmaztad az animációs technikákról ezt QuQ Ennek amúgy szimpla költségvetési okai vannak, hogy nagy stop motion filmek ritkán készülnek mostanság, és a 2D is hasonlóan kezd kikopni. Kevés az olyan mű ami használja az animáció adta régi és új repertoárt, pedig mint mind másra való, mást fejez ki. A báb és a cg is kísérteties, vagy is reális emberi, még is valahol érzi a néző, hogy nem valós. Ez is közre játszik, hogy helyettesíteni kezdte (pl lego kaland, ahol a stopmot utánozza a hibáival együtt a 3D) Egy pozitív példának tudnám kiemelni a Kisherceget, ahol következetesen használják végig, hogyan lesz tere és kiterjedése 2Dből 3D felé.
Dávid Nagy
Dávid Nagy 4 hónapja
Mikor jön el az a világ mikor az embereknek már semmi dolguk nem lesz életük csupán kedvteléssel telik majd.
Ilona Csóka
Ilona Csóka 4 hónapja
Szerintem a MAI valóságot mutatjabe . Memszabad a mai valóságtól elvonatkoztatni SŐT inkább az átvittértelemben de a valós értelmü hasonlatok a feltünöek . 👏👏👏
Barta Adam
Barta Adam 4 hónapja
Megpróbáltam leülni a kisfiammal megnézni a filmet. De rögtön az elején közbelépett a feleségem és azt mondta: "azért mert te ilyen hülye vagy és az ilyen elvont hülyeségeket szereted a gyereket még nem kell tönkre tenni". Nagyon szeretem a feleségem, amikor rossz napjai vannak.
Lady Walton gameplays
Lady Walton gameplays 4 hónapja
Remélem, túloztál, ami a szóhasználatot illeti. :D :(
Bence Dobos
Bence Dobos 4 hónapja
Nekem az Ember tragédiája film jutott róla eszembe.
Szilágyi Lajos
Szilágyi Lajos 4 hónapja
Bocs keny ez most nem jött át.
Attila Polgár
Attila Polgár 4 hónapja
A Chronopolis számomra borzalmasan félelmetesnek hat, flusztráló és zavaró, majdnem természetellenes. Zsigerileg borzongok tőle. Te, aki ezt olvasod, és nem érzed kellemetlenül a nézése közben magad, rád bizony irigy vagyok egy kicsit. :(
tsucore
tsucore 4 hónapja
ha ettől ledobtátok az ékszíjat, nézzetek pár alkotást Peter Tscherkassky-tól is, nem stop motion, de nagyon avantgarde Ő is, kíváncsi lennék a csatorna tulajdonosa mit gondolna róla :)
Norbert Kovács
Norbert Kovács 4 hónapja
Amúgy a Darkról lehetne egy videó
L4sz10
L4sz10 4 hónapja
Csak nekem jutott eszembe... Cyriak?
xyzdgthereal
xyzdgthereal 4 hónapja
Nem lennék meglepve, ha Phil Tippett nagy rajongója lenne a műnek...
01110101 01110011 01100101 01110010
01110101 01110011 01100101 01110010 4 hónapja
Annyira egy kuriózum csatorna!!! Imádom, nincs még egy ilyen!!! Köszönöm az all time élményt. Kéne egy RetroShock TV, kb mint amilyen a Fimllmmúzeum volt, csak ez trashben. Lenne nézettsége.
Kata megmondja
Kata megmondja 4 hónapja
Szívesen megnézetném ezt a filmet unokaöcsémmel (9 éves a drága), de már az első Gyerekkorunk meséi részt is nagy ímmel-ámmal nézte végig. ^^"
Peter Takács
Peter Takács 4 hónapja
Az egész egy TOOL videoklip
Bronyfighter
Bronyfighter 4 hónapja
Valahogy hasonlóan viszonyulok a CGI animációkhoz akár van mondanivalója/története akár nincs, viszont akár mikor belefutok egybe a Jútbobon mindig megnézem és addig nemkezdek bele semmi másba amíg nincs vége, főleg ha posztapokaliptikus vagy futurisztikus környezetben játszódik, főleg mivel ezekben és hasonló témáú környezetben tudnak tényleg olyan világokat alkotni amire aztmondom hogy le a kalappal. Rendkívül jó érzés amikor azt látom hogy akár egy háború által sújtott földön úgynézki a környezet és úgy viselkednek a szereplők ahogy annak kell (legalábbis az én fantáziám alapján)
Gergő Rózsa
Gergő Rózsa 4 hónapja
Kenny, én megkockáztatom, hogy magad is nagyon jól tudnád vinni ezt a vonalat. Nekem az intróid, animációid nagyon jól összecsengenek ezzel az alkotással. Másrészt pedig ez a vizuális anyag felidézte bennem Lynch harmadik TwinPeaks évadából a nyolcadik rész legértelmezhetetlenebb jelenetsorát, ahol az óriás kvázi világra köpi Laura Palmert... na, de azt az epizódot semmiképp nem ajánlanám gyermekeknek... A lényeg, hogy a Chronopolis is felkerült a listámra :) Köszönöm az ajánlót!
sanorsander
sanorsander 4 hónapja
Az, hogy ez a film '82-ben megkapta a legjobb gyerekfilm díját engem nagyon meglepett. Én a mai napig, még felnőtt fejjel is, szeretek meséket nézni. Ez egyébként nagyon jól jön, mert így a saját gyerekeimmel egy nagyon jó program a közös mesenézés. Utólag is köszönöm a "Gyermekkorunk meséi" videókat, nagyon jó emlékeztetőket találtam benne. Pontosan ezekért megkértem az óvodás korú gyerekeimet, hogy vegyenek részt ebben a kísérletben. Előre megnéztem mire számíthatnak, és mivel a film elején van egy hosszabb cím-ből, alkotók leírásából és egyéb információkból álló hosszabb unalmas rész, így direkt utána (2:50-től) indítottam nekik. A szabály pedig az volt, hogy ha unalmas, már nem szeretné tovább nézni, akkor állítsa meg a videót. Az eredmény pedig 45 másodperc az idősebbiknél, 93 másodperc a fiatalabbilnál. Hogy őszinte legyek én még eddig sem bírtam.
Alex Des'Deth
Alex Des'Deth 4 hónapja
Szomorú, de igaz... Az idösebbik fiam az èn youtube accountomról nèz mesèket, szabadon választhat, addig nèzheti ameddig jól esik neki, (nah meg így èn is tudom hogy miket nèz) amikor van rá idö leülünk közösen nèzni valamit de már 5-6 perc után PANASZKODIK hogy nem akar vège lenni a videónak... 6 èves... Az egyre gyorsuló fogyasztói társadalom/elvárások rabszolgái lesznek belölük, nem tudom hol/mikor/meddig fogjam a kezüket vagy engedjem el ès nincs tanács, ötlet sem... De kèrdem èn: akkor minek voltunk fennt szombaton?
Csonka Dávid
Csonka Dávid 4 hónapja
Gyere csak tépd szét a lelkem Te, retro vad. Áss lyukat a szívembe,és halucionáltasd az elmém. Ige Te, Te retroShock rém,szükségem van Rád!
Dominik Tóth
Dominik Tóth 4 hónapja
Nekem ez már túl öncélú. Nem az elemzés, az ott van mint mindig. A bemutatott film...
Dominik Tóth
Dominik Tóth 4 hónapja
@RetroShock! Ez gyors volt! :) Nos igen, jogos gondolatmenet. Azzal a részével vitatkoznék, hogy a videó elkészítése is valahol öncélú, amiben bemutattad ezt az alkotást. Látszik ugyanis, hogy megvolt a megismertetés szándéka, hogy próbáltad átadni, hogy ez miről szólt. Míg a videó tárgyában ezt kevéssé látom. Annak, hogy bennem az a kép alakult ki ami, ahhoz lehet köze, hogy a 20. század többi képzőművészeti ágában is gyakran érzem ezt, pedig próbáltam/próbálom többször befogadni. Ez nem von le az értékéből, mert a befektetett munka látszik, mindössze engem nem érintett meg.
karl firtz
karl firtz 4 hónapja
Az a gondolat környékezett meg, hogy az alkotó mennyire szerette az LSD-t?
tsucore
tsucore 4 hónapja
@Ädï Nëmeth kicsit irigyellek amiért nem látod és kicsit meglep hogy a kádárit és a kulturt ilyen közel látom leírva egymáshoz😯
Ädï Nëmeth
Ädï Nëmeth 4 hónapja
@tsucore hmmm, hát ha valaki "befolyásoltság" alatt szerez vagy alkot egy művet, azt még megértem, más kérdés, hogy mi lesz a végeredmény, illetve, hogy művésznek tekinthető-e (például Jack Kerouac), de nem látom, hogy ez hogy kapcsolódik a kádári kultúrpolitikához ✌️
tsucore
tsucore 4 hónapja
@Ädï Nëmeth Én szeretem nagyon, azt képzeld el hogy nálam máig felszólalnak a zenéik is 🙂a magyar HUpost-on pedig kiemelkedő. Arra gondolok amit a kolléga írt, hogy egy alkotó sikeres és kedvelt művésznek "be kell vallani" ha nem hétköznapi úton-módon jut ihlethez/ötlethez. Ebben én a kádárkorszaki megfelelési kényszert látom és annyira nem bírom már, hogy hamar jön a lángpallos, észre sem veszem sajnos. Amugy szerintem a seggedbe lófasz nevű úrnak is inkább csak a szava járása mint az előíteletei szólaltak fentebb. Mert tudod bezzeg ha a melós (ami én is vagyok) megiszik este 4 sört vagy 1-2 üveg bort mert máshogy nem alszik el, az tök normális, az 500.000 alkoholista országában, nem beszélve a boltoknál tüskéző rétegről. De ha egy alkotó aki szintén dolgozik az életének egy korszakában mondjuk kipróbál egy gombát akkor azt már be kell vallani, mert jujuj, így talán majd elnézőbb a nagytestvér... de jobb lenne ha elkezdenék blogolni inkább mert itt ez a microblogging, delayed chatting mindig csak félreértést szül, a legjobb mikor fél év múlva jön a válasz azt sem tudom mire 😓
Ädï Nëmeth
Ädï Nëmeth 4 hónapja
@tsucore mmmm, mit értesz 20. századi pókhálós mentalitás alatt? Elnézést, ha félreértettelek. Kenytheone-t gondolom mindketten kedveljük.
tsucore
tsucore 4 hónapja
@Ädï Nëmeth aha, már bocs de nem tudom mit állsz belém, egy trollra reagáltam, ennyi. Amugy meg nem a RetroShock commentelőket nézem le és még csak nem is a népet, hanem azt a 20. századi pókhálós mentalitást amit áraszt a többség, azzal bizony van bajom. Ezt nehéz elfogadni?
Barnabás Homolya
Barnabás Homolya 4 hónapja
3:57 'a stopmotion a világ egyik legidőigényesebb...' én 10 órát töltöttem egy 47 másodperces legóstopmotion 'film' fotózásával 😆 ezt tapasztalatból alá tudom támasztani. És az akkor csak egy összedobott valami volt, még csak nem is igényes munka.
Barnabás Homolya
Barnabás Homolya 4 hónapja
Egyébbként vannak, akik félórás filmeket is csinálnak legóból stop motionnal. Van egy pár meglehetősen jó, youtubon lehet keresni
FlashX
FlashX 4 hónapja
én 8-10 évesen csináltam ilyeneket, de akkor azt se tudtam, hogy stop motion a neve :D beállítottam a jelenetet, fotóztam, kicsit mozdítottam a figurákon, megint fotóztam, és így tovább. aztán megnéztem sorban a képeket, mintha egy történet lenne. örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel, már kezdtem azt gondolni, hogy fura xd
o r i i c
o r i i c 4 hónapja
Köszi videót! Ha már stop-motion, akkor a Kubo and the Two Strings-ről mi a véleményed? (Tudom nem scifi, de a stílus egyik, ha nem a legjobb alkotása lett szerintem)
Tomi Csuta
Tomi Csuta 4 hónapja
Átjött :) Stop Motion 4 ever! Jómagam is elkezdtem e műfajt "poén" erejéig. Most erőt gyűjtök és kamerára hogy elkészítsek egy jó történetet!. Az amatőr film (barátom saját zenéivel) a csatimon.
Lotus
Lotus 4 hónapja
A japán animékben mondjuk rendszeresen használnak CGI-t
Dávid R
Dávid R 4 hónapja
intro most is szetszed mindenkit
Árpád Heizer
Árpád Heizer 4 hónapja
Kommentazalgoritmusért.
ShanaH.
ShanaH. 4 hónapja
Hálám! Külön köszönet a zenéért!
I'm NOT CRAZY!
I'm NOT CRAZY! 4 hónapja
Fuh beindult rendesen a Retroshock gépezet :D Amúgy CGI animácó ide vagy oda, a 2D-s és Stop Motion animációkat mindig is jobban fogják értékelni
Kristóf Kósa
Kristóf Kósa 4 hónapja
Ha hajlandó várni 10 évet, akkor leültem elé a négy- hat éves gyermekem. Ám ha gondolja, akkor van egy hét éves öcsém
Yhorm SAMA
Yhorm SAMA 4 hónapja
Mein gott kijött az új Retroshock
TubeAtilla
TubeAtilla 4 hónapja
1-2 Tim Burton alkotás azért befigyel. Kedvenceim mind. thx
tsucore
tsucore 4 hónapja
@TubeAtilla jaaa, bocsesz én értettem félre, hát igen Tim Burton meghekkelte az amcsi Disney világot és milyen jól tette! Szeretem én is. Erről még a régi Metropolis jutott eszembe. Köszi az ajánlást, részemről a populáris kulturából ott van még a Coreline és a titkos ajtó animációs változata sokáig azt hittem Tim Burton az is.
TubeAtilla
TubeAtilla 4 hónapja
@tsucore Bocsánat, igen, bénatrendin fogalmaztam. Érdemes Tim Burton alkotásait megnézni ebben a témában. Én nagyon szeretem őket. De mondhatnám Paranorman-t is. Gyerekkoromban szerettem Sebaj Tóbiást is. (A fenti alkotás nekem(is) totál céltalan. Techdemo.)
tsucore
tsucore 4 hónapja
Ezt hogy érted? Remélem nem úgy, hogy Tim Burton hatott erre a műre :O
E MF
E MF 4 hónapja
IGEN.
E MF
E MF 4 hónapja
Nagyon durván el vagyunk kényeztetve.
kooow
kooow 4 hónapja
Szerintem a Cuphead játék sikere nem azt mutatja, hogy könnyedén túlléptünk a 2d-s rajzfilmeken.
minidreschi2
minidreschi2 4 hónapja
@Andras Kapa Érthető, de hozzá kell tenni hogy már a fogyasztói igény is megváltozott. S nem a felgyorsult világra gondolok itt most, hanem hogy a filmek és sorozatok mellett a videójátékok legalább akkora szeletet kikértek maguknak az emberek idejéből. Vizuálisan egy játék mindig szabadabb lesz, s szerintem éppen ezért tudnak jobban érvényesülni a Cuphead féle sikerek.
Andras Kapa
Andras Kapa 4 hónapja
Szerintem a Cuphead-et más szemszögből kel nézni. Ugyanis az a játék direkt azért lett felkapott mert a régi Retro rajzfilmeknek a karakter dízájnait, zenéit, és grafikáját használta fel, ami nagyon sokat tett hozzá a hangulatához. Viszont szerintem Kenny a bemutató alatt, inkább az animációs filmekre gondolt, mint a játékokra. Mert ha bele gondolsz, rajzfilmekből tényleg nagyon kevés van már, ami 2D vagy netán Stopmotion ábrázolással készült. Mostanra már sokkal inkább a 3D animáció stílus terjedt el. (persze vannak kivételek)
Behideus
Behideus 4 hónapja
Pár éve láttam a filmet és nagyon fura élmény volt. Bár sosem gondoltam, hogy tech demóként kéne rá gondolni... Azt hittem én nem vagyok elég művész, hogy értsem.
Asid Iaw 'reh
Asid Iaw 'reh 4 hónapja
Stop-motion, szürrealizmus, RetroShock Három szó amire mindig felkapom a fejem
Csanád Jakab
Csanád Jakab 4 hónapja
Ha már stop-motion, 2 remekmű Kawamoto Kihachiro-tól Oni watch?v=oWsHwPoiyfI Dojoji Temple watch?v=xprfFZI9GjI
András Balázs
András Balázs 4 hónapja
hupost.info/chat/nYeEqqmOXZSkqZs/vide Ezt neked találták ki...
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand 4 hónapja
A 19-es alany beindult rendesen, remélem azért hűtött sörökre is jut idő két vetítés között! :)
Bundy
Bundy 4 hónapja
nekem ez látva Gotye- Hearts a mess videóklipje ugrot be
Márk Szabó
Márk Szabó 4 hónapja
Amugy hàny éves vagy
Tamás Fábián
Tamás Fábián 4 hónapja
Szuper! :D
Whitewolf
Whitewolf 4 hónapja
Ez nem is egy film. Ez egy büvész trükkje.
Kató Gergő
Kató Gergő 4 hónapja
A videó végeztével csak felcsendült bennem egy gondolat: Mi a f*szt láttam én?
NEKO 3D ARCHERY CHANNEL
NEKO 3D ARCHERY CHANNEL Hónapja
Kapd be és majd érzed is tökfej :D Nyamnyam...
S Ramon
S Ramon 4 hónapja
Néha reménykedek, hogy egy retro horrort fogsz szétszedni,de sose... És mégse csalódtam, még egyszer sem! Csak így tovább! ( de azért jöhetne már 1 /: )
Erika Lipkovics
Erika Lipkovics 4 hónapja
plusz 1 a retro horrornak :D
Feri Rocker
Feri Rocker 4 hónapja
@Lotus igazad van 😊😊
Lotus
Lotus 4 hónapja
Otherworld csatornáján vannak viszonlyag retro horrorok de legalábbis a 2ezres évek elejéről fixen
Feri Rocker
Feri Rocker 4 hónapja
S Ramon egyet értek 😁❤️😊
Feri Rocker
Feri Rocker 4 hónapja
Szia Kennyi tudnál nekem ajánlani valami jó horrort és scfit meg sorozatot erőre is köszönöm szépen a válaszod amúgy jó lett a videó így tovább látszik hogy sok munka van benne ❤️❤️❤️
László Fazekas
László Fazekas 4 hónapja
Jé. Egy RetroShock! videó, amiről kaptam értesítést! Ritka mint a fehér holló. 😀
Világjárók Klubja Bécs
Világjárók Klubja Bécs 4 hónapja
dejooo
Sherman
Sherman 4 hónapja
Stop Motion Never Gets Old!
Zsolt Király
Zsolt Király 4 hónapja
😍😍Csak igy tovább. Egyre jobb a színvonal.
jabuci
jabuci 4 hónapja
A színvonal mindig is magasan volt.
Zoltán M
Zoltán M 4 hónapja
Haha első! Bocs
jabuci
jabuci 4 hónapja
@Zoltán M Persze, ertheto. Jol tetted! En is szeretnek elsôzni, nagyon menônek tartom, de mindig lemaradok rola.
Zoltán M
Zoltán M 4 hónapja
@I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand Kicsit olyan ez mint szűz hóba lépni, tudod, h elrontod az összképet, de nehéz ellenállni!
Zoltán M
Zoltán M 4 hónapja
@jabuci Még sose írtam sehova, h első, s most annyira meglepődtem, h üres a kommentmező, h nem bírtam ellenállni! :)))
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand
I_hate_you_tube_rewind_2019_and_I_dont_like_sand 4 hónapja
Jutalmad egy link, tessék ezt nézegesd amíg meg nem jelenik benne egy szpészhelmet! watch?v=dQw4w9WgXcQ
jabuci
jabuci 4 hónapja
Semmi baj, Zoli! Ügyes kisfiú vagy!
A VAD BOLYGÓ |1973| A Sci-fi Rejtett Sarkai #6
08:31
DOCTOR WHO ÚTIKALAUZ
39:57
RetroShock!
Megtekintés 130 E
Berki és Puzsér a bíróság előtt
19:03
Puzsér Róbert
Megtekintés 417 E
AZ IDŐ URAI |1982| A Sci-fi Rejtett Sarkai #4
09:35
Ez majd felhúz - A lift 💀
29:25
Otherworld
Megtekintés 126 E
KING KONG VS. GODZILLA | RetroShock! 71
13:35
RetroShock!
Megtekintés 47 E
Berki és Puzsér a bíróság előtt
19:03
Puzsér Róbert
Megtekintés 417 E
SpongeBob VS Among Us
0:39
Cat the Star
Megtekintés 10 M
Enola Holmes - Fanciful, Forgettable Fluff
9:29
The Critical Drinker
Megtekintés 538 E
Friday Night Funkin avagy Ínhüvely Gyulladás: A Játék
19:29
MADISON BEER ON OUR RELATIONSHIP!!
39:08
Hercai 62. Bölüm
2:28:52
Hercai
Megtekintés 859 E