A VAD BOLYGÓ |1973| A Sci-fi Rejtett Sarkai #6

  Megtekintés 49,051

RetroShock!

5 hónapja

Az Idő Urai után nagyító alá kerül René Laloux másik animációs filmje is, a Vad Bolygó
Támogatói Színházbérletek itt:
hupost.info/tools/S7UA-DV1X3H0XyWol17N4g.htmljoin
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
FACEBOOK ► retroshockchannel
TWITTER ► RetroShock19
RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
Retroshock Útmutató Stopposoknak:
(az összes bemutatott film listája)
► www.imdb.com/list/ls066526596/
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.

Megjegyzés
tamás szabó
tamás szabó 26 napja
A sejt (the cell) című filmben ezt nézi J.lo :)
juhiimi05
juhiimi05 Hónapja
Nagyon igenyes tartalmu videokat gyartassz, le a kalappal, Felkeltetted az erdeklodesem a mu irant, mar rohanok is nezni, koszi! :)
Richard Berki
Richard Berki Hónapja
“Scifi” jo megvan🤣🤣...lmfao
Adél Baráth
Adél Baráth 2 hónapja
Ennek a videónek köszönhetően megnéztem a Vad Bolygót és összességében tényleg jó film. :) Kenny, érdemes volna megnézned az Angel's Egg és a Watership Down animációs filmeket. ;)
Németh László
Németh László 3 hónapja
Olyan mintha, Tanguy, Hieronymus Bosch, Dali és Blake festményeket mixelnének össze.
Péter Erdélyi
Péter Erdélyi 3 hónapja
Tanultam ujat.koszonom.
Molnár Krisztián
Molnár Krisztián 4 hónapja
Köszönöm az ajánlást! Meg is néztem ezt a kivételes művet, tetszett. De azért számomra a nyomába sem ér Az idő urai-nak, azt hiszem a szinkron hiánya "be is árazta" ezt (utóbbinak van és remek). Egyszerűen több érzelmemet megfogta, sokkal több rétegből áll a történet, a zenéi epikusabbak és az egész grandiózusabb mint ez a kissé elvont világ.
Creator
Creator 4 hónapja
Ebből játék is készülhetne.
János Tigyi
János Tigyi 4 hónapja
Ez egész érdekes volt. Megnéztem és nem bántam meg... Viszont ajánlom figyelmedbe a "The City of Lost Children" c filmet is. :)
D1eGo
D1eGo 4 hónapja
Az "Om" románul is embert jelent.
ketezeregy
ketezeregy 4 hónapja
Az utolsó mondat lehetne póló felirat :D
Janos Marta
Janos Marta 4 hónapja
Megnéztem a videot és milyen reklám jön, Watch Dogs 3, ugye milyen érdekes(és nem a youtube/google kereső engine).Remélem megér majd egy analízist a disztópikus London high-tech elektronikus világa, hogy megtörténik-e ami benne, ha nem Londonban akkor Tokyo-ban, San Franciscoban, Amsterdamban etc.
Krisztian Kaszai
Krisztian Kaszai 4 hónapja
Na az lenne a RetroShock. Köszi KennyG
Boldizsár csépke
Boldizsár csépke 5 hónapja
Mi a címe annak a zenének az elején
Lili Ambrus
Lili Ambrus 5 hónapja
Szia! Raised by Wolves esetleg Westworld kritika várható?
Gyümölcs Úr
Gyümölcs Úr 5 hónapja
Honnan szeded össze ezeket az alkotásokat?
LajtmanL
LajtmanL 5 hónapja
Megkérlek, nézd meg a Festmény című mesét is. Bár az nem sci fi, csak eszembe jutott....
cintula82
cintula82 5 hónapja
Na ez viszont nekem ilyen "no thank you no"
Bence Pelikán
Bence Pelikán 5 hónapja
Ez kemény. 😢
Gergő Lindenmayer
Gergő Lindenmayer 5 hónapja
Kiváló!
leejordan001
leejordan001 5 hónapja
2932 Like - 9 Dislike... Szerintem ilyen jó arányt még egy youtube videó alatt sem láttam. Ez a minőségi tartalom ismérve. És annak, hogy szükség van arra, amit ez a csatorna ad... Köszi Kenny!
szilard0911
szilard0911 5 hónapja
Gyerekként láttam az Idő urait, aztán mikor felnőttként utánna kerestem belefutottam a Fantastic Planet -be. Gondoltam hú végre egy sci-fi, amit még nem láttam. Kopasz kék idegenek, fura füllel, egy korból ahol a sci-fi még valami más, több volt min ma. Na ezt látnom kell! Napokig a hatása alatt voltam és szeintem kötelező megtekinteni minden középiskolásnak/fiatal felnőttnek mert úgy gondolom gyerekként nem emészthető, idősebb korban hatástalan. Reméltem, hogy ez az animáció lesz a következő. Köszönöm Kenny, hogy nem hagyod ezeket a gyöngyszemeket elsüllyednia feledés tengerében.
Pixel master
Pixel master 5 hónapja
Úgy látszik az önkritika tényleg müködik :D tényleg gyakrabban van retroshock :) nem bííírom feldolgozni ezt a sok minőségi tartalmat... csak annyit mondok: köszönöm!
Bindair Dundat
Bindair Dundat 5 hónapja
Furán néz ki. Csípom.
Pmurder3
Pmurder3 5 hónapja
Stílusilag és hangulatilag nagyon élem ezeket, de ettől már így 8 perc alatt is a hideg futkosott a hátamon:D
Janos A. Galantai
Janos A. Galantai 5 hónapja
ez a film gyerekkorom egyik meghatározó scifije volt, imádtam
Gergely Nagy
Gergely Nagy 5 hónapja
Ralph Bakshi Heavy Metal című sci-fi rajzfilmjét nem tervezed bemutatni?
Tibor Farkas
Tibor Farkas 5 hónapja
Kíváncsi leszek, hogy mikor lesz egy olyan film, amelyik a társadalom kritika kényelmes műfaján túllépve meg tudja mutatni, hogy mi lenne a kiút. És itt nem a nyálas, negédes utópiákra gondolok, ahol mindenki szereti a másikat. Mindenkinek álom munkája van, neki választott álomfeleséggel, stb. Csak felvázol egy folyamatot, hogy na emberek, ezt csináljátok és jó lesz. Nagyon sajnálom, hogy a legtöbb ilyen témával foglalkozó mű leragad ott, hogy bemutassa és mélységeiben árnyalja azt, amit eddig is tudunk. Esetleg mutat egy olyan kiutat, amiről tudjuk, hogy nem megoldás, és utána ezt bizonyítja is. De most komolyan, legyen ez egy kihívás. Egy olyan film, ami érdemi kiutat mutat a jelenlegi "emberi" világból és nem az a végkövetkeztetés, hogy nincs kiút.
idontgive mercesthethird
idontgive mercesthethird 4 hónapja
Nincs kiút, sose lesz jó és emberhez méltó világ a többség számára .Nem létezik ideális rendszer, az ideológiák a fejekben léteznek, a valóság meg odakint, minden problémára útközben kell megtalálni a jó megoldásokat , ezt kellene megtanulni hogy legalább roszabb ne legyen.
Isaac
Isaac 5 hónapja
Remek videó lett, örülök, hogy bemutattad Laloux ezen alkotását is. Nekem még februárban volt hozzá szerencsém, és egyből a kedvenc animációs filmemmé vált, szerintem nem túlzás, ha audiovizuális mesterműként hivatkozunk rá. A mondanivaló és a fantasztikus látványvilág mellett, szerintem ki kell emelni Alain Goraguer zenéit is, melyek szintén hozzájárultam a mű sajátos hangulatához. Továbbá bátran ajánlom a The Quiet Earth c. filmet, remek alapanyag lenne a sorozathoz. A RetroShock! keretei között pedig egy Zardoz videót néznék meg szívesen.
gergo H
gergo H 5 hónapja
Eddig még sosem néztem meg egy filmet sem amit ajánlottál, de ezt most megnéztem mert annyira megtetszett a kritikából. Köszönöm szépen! :DD egy élmény volt a film
Villányi Viktor
Villányi Viktor 5 hónapja
Erről a világról nekem tisztára a Seraphinianus-kódex illusztrációi jutottak eszembe.
Dymitr Shields
Dymitr Shields 5 hónapja
Manapság már lassan semmit sem szabad. Mert valamelyik kultúrát,vallást vagy népcsoportot úgy is sérteni fogja 🤷
Bence Berényi
Bence Berényi 5 hónapja
stealok az urcam bentvan a fules... bejon a HBO rekam. erre en "en csak retroshock-ot nezek b@zdmeg!" 😂😂
István Kéry
István Kéry 5 hónapja
Baromi jó, hogy ilyen sűrűn jönnek a videók. Mostanság kell, hogy valami felvidítsa az embert. Ez a csatorna pont ilyen. Köszi.
90 naponta 3 névváltoztatás engedélyezett.
90 naponta 3 névváltoztatás engedélyezett. 5 hónapja
Ez a legjobb like dislike arány amit valaha láttam és szívesen járultam hozzá hogy mégjobb legyen.
Deák Gábor
Deák Gábor 5 hónapja
már láttak ilyen képi világot az emberek csak jó régen hyeronimus bosch munkái illetve a középkori kódexekben ilyesmi illusztrációk voltak
Zoltán Mészáros
Zoltán Mészáros 5 hónapja
Köszönjük 19es alany nagyon jó lett az anlízís.
Bossberserker 82
Bossberserker 82 5 hónapja
Nagyon élvezetes elemző videó! 👍🏻 Csak így tovább!
Márton Papp
Márton Papp 5 hónapja
Egy ennyire szürreális világot talán nem is lehet bemutatni élőszereplős mozivásznon. Nem tudom. Talán a készülő Scorn horrorjáték lesz ennyire szürreális, de az inkább a biomechanikus területet célozza meg. hupost.info/chat/eH2EznyXZc93kZs/vide
HUNCSA1
HUNCSA1 5 hónapja
Köszi a linket. Látottakból egyenlőre jónak ígérkezik. Több film és játék is felismerhető benne, de ezek pont bele illenek ebbe a világba. Itt van két friss link játék kapcsán ha más is olvasná ezt a hsz-t és nincs kedve nagyon kotorászni bemutató videók után. hupost.info/chat/oIaXq3CmerWvp5c/vide hupost.info/chat/qpWgpoeCdpp5pZM/vide
Handicc H.
Handicc H. 5 hónapja
Már jó ideje kifejezetten azért nézek rá a retroshock részekre, hogy új könyvet-filmet találjak amit szinte biztosan imádni fogok. Utólag mindig visszatérek és megnézem az elemzést is és baromi jó összehasonlítani a véleményeket. Színfolt vagy ebben a "sci-fi világban"
András Ujszászi
András Ujszászi 5 hónapja
Mi az alap címe ami megy végig? Nagyon jó
Lisztes Olivér
Lisztes Olivér 5 hónapja
Uhhhh ez komoly volt! Köszönöm a videót!! Ezt nem ismertem!!!! Megvan ez “valahol”?
Dániel András Erdős
Dániel András Erdős 5 hónapja
Sziasztok, valaki meg tudná mondani, hogy hol tudnám ezt megnézni? Sem nCore-n sem online-filmeken nem találtam. Előre is köszönöm :)
Krisztina Miheller
Krisztina Miheller 5 hónapja
Követem, engem is nagyon érdekelni!
zatnikutel
zatnikutel 5 hónapja
Szívesen megnéznék néhány olyan filmet ami ezen régi scifi stílusában készülne (amikor az ember még a holdon se járt és teljesen szabadjára engedték fantáziájukat, és megvolt a művekben az ismeretlen/idegen érzés.) mai grafikával és technológiával, trilliárd dolláros költségvetéssel, megkötések és kompromisszumok nélkül, szal az író tejhatalmú rendező lenne, addig finomítanák a filmet amíg olyan nem lenne amilyennek elképzelte. Szerintem kapnánk néhány olyan filmet amit még egy évszázad múlva is néznének.
idontgive mercesthethird
idontgive mercesthethird 5 hónapja
@167IsaBella Pedig nézhető , sőt...... hupost.info/chat/d6ikun1_itWnc6g/vide
167IsaBella
167IsaBella 5 hónapja
Hát a Metropolist még mindig nem néztem meg, pedig az már tényleg 100 éves film!
György Fibi
György Fibi 5 hónapja
Érdekes megfigyelni, hogy ha a Retroshock filmszínház jóval gyakrabban tesz közzé videókat, akkor sem romlik a színvonal egy cickánybajsznyit sem. Keny ebben egyedülálló a HUpost-on. Ebben is.
Roland Szlotta
Roland Szlotta 5 hónapja
Még tavaly bepótoltam Laloux híres animációs sci-fi triumvirátusát vagyis az Idő Urait, a Gandahar-t és persze ezt a filmet is de mindhárom közül ez volt az ami a legjobban tetszett. Nem azért , mindegyik jó film de a Vad Bolygó minden ízében képviseli a 70-es évek szürreális látványvilágát amivel engem kilóra meg lehet venni még ha sci-fi-ről is van szó ami nem igazán tartozik a kedvenc filmes műfajaim közé. Ez egy minden ízében mesteri alkotás. Remélem a Gandahar is be lesz mutatva bár az erősen sci-fi fantasy de még beleférne a sorozatba ;)
EduSenPai
EduSenPai 5 hónapja
nagyon el vagyunk kényeztetve mostanában :)
janyjozsef
janyjozsef 5 hónapja
Szia! Az elsüllyedt világok c sorozatról? Esetleg?
janyjozsef
janyjozsef 5 hónapja
@RetroShock! Igen. Már láttam. Bocsi a szófukar megfogalmazásért, de én egy egész részre gondoltam. Szerintem van mondanivalója a történeteinek amit ki lehetne fejteni. A képi világa is elég érdekes. Persze azt a zenés kalózos blokkot kihagyva.
Ádam Papp
Ádam Papp 5 hónapja
Hasonló élményt ad át a Little Nightmares című játék,gondolom vettek némi inspirációt ebből a filmből.
Viktória Nagy
Viktória Nagy 5 hónapja
Hú, csak az első perc a filmből (ahogy az anya menekül a gyerekével) már lehoz az életről. 😔Nagyon nyomasztó, de egyszer akkor is meg akarom majd nézni!
Csaba Mácsai
Csaba Mácsai 5 hónapja
Nem láttam még ,de most megnézem. Köszi az ajánlást.
Viktória Nagy
Viktória Nagy 5 hónapja
Fenn van francia hanggal, de angol felirattal: m.hupost.info/chat/aniFpqpoqraFgag/vide
ordas
ordas 5 hónapja
Itt meg magyar felirattal www.criterion.com/films/28636-fantastic-planet
Rob
Rob 5 hónapja
egyszer régen fogadtunk a haverommal és a vesztesnek meg kellett néznie a vad bolygót... döntetlen lett így együtt néztük meg annyira szürreális volt csak 2 adagban tudtuk végignézni és mégis napokig beszéltünk róla elemeztük próbáltuk megfejteni
Berkó János
Berkó János 5 hónapja
bocsánat de a cím a Különös bolygó
vad14
vad14 5 hónapja
Tiszta Attack on Titan 😂
Márton Nagy
Márton Nagy 5 hónapja
Nagy kedvencem ez a film már régóta! Köszi hogy felhívtad rá a figyelmet! Így tovább!
Mesmeric Hunter
Mesmeric Hunter 5 hónapja
Az a egy baj ezekkel a videókkal amúgy, hogy 8 perc alatt éppen csak kényelmesen elhelyezkedek, én simán néznék akár fél órás részeket is mert nagyon jók.
Zoltán Csorba
Zoltán Csorba 5 hónapja
Még egy film a listára.... :D
Panne ._.
Panne ._. 5 hónapja
Heyho. Valaki nem tudja hogy mi a zene cime a video elejen?(biztos ki van irva valahova, de en nem talaltam meg >
AtomFelho
AtomFelho 3 hónapja
Jim Reeves Welcome to my world az eredeti szám címe, de hogy mi a mixverzió címe arra én is kíváncsi lennék.
Zoltán Bezdány
Zoltán Bezdány 5 hónapja
Hú, rosszat fogok álmodni.
Bence Horváth
Bence Horváth 5 hónapja
Rick és Morty véleményt kérnénk szépen!!!
idontgive mercesthethird
idontgive mercesthethird 4 hónapja
@András Takács ne kezd már ezt a hülyeséget, egyrészt a toxic fanbase szerintem pár marhát leszámitva nem létezik legalábbis én alig láttam ilyeneket , a fantomokat üldöző haterekkel ellentétben .....
András Takács
András Takács 5 hónapja
@idontgive mercesthethird Még mindig nem kaptam választ a kérdésre ezzel. Nem igazán "retro" az a sorozat. Az "elgondolkodtató" meg pont nem az első ami eszembe jutna róla. Nem rossz, de a rajongótábora végtelenül fel tudja fújni.
idontgive mercesthethird
idontgive mercesthethird 5 hónapja
@András Takács úgy hogy a csatornának van Kenny stilusa , nem pedig Kennynek van csatorna stilusa. Szerintem bármi ami kicsit is elgondolkodtató belefér.....
András Takács
András Takács 5 hónapja
Az hogyan is illene bele a csatorna tematikájába?
George Suhani
George Suhani 5 hónapja
Felírom, megnèzem, de nagyon dereng a kpi világa hogy làttam már valamikor règen! Köszi ismét! Az idő urait is nagyon kerestem anno de semmit nem tudván se címét se semmi mást róla veszett ügynek könyveltem de hálisten te megtaláltad nekem. Még ésha előbányászol valamit a gyerekkorom nagy reitelmeiből.
sarolta frankó
sarolta frankó 5 hónapja
Nagyon érdekesen hangzik. Biztosan megnézem OwO Köszi, hogy megmutattad UwU
László Nothdurft
László Nothdurft 5 hónapja
Azta nagyon el lettünk kényeztetve!! :) Imádom csak így továb Kenny!! :D
Viktor Szabó
Viktor Szabó 5 hónapja
Mozgó DIXIT... Király :D
András Vekker
András Vekker 5 hónapja
nekem is az jutott az eszembe :)
Tamás Tánczos
Tamás Tánczos 5 hónapja
Végre, új Sci-fi rejtett sarkai. Imádom ezeket a videóidat, mert a műfaj igen közel áll hozzám. És mint mindig, most is odapakoltad azokat az értékes gondolatokat, amiért újra, és újra megnézem őket. Köszönet, Keny, ismét nagyot alkottál. 😉
Á Zsolt
Á Zsolt 5 hónapja
na majd megnézem ezt is eddig amit ezen a csatornán ajánlottak általában tetszett :)
Krisztián Szili
Krisztián Szili 5 hónapja
Tudja valaki, hogy mi az első soundtrack az intro után?
tejjbepapi ꧁꧂
tejjbepapi ꧁꧂ 5 hónapja
Végre nem kell sokat vári egy részre. Köszönöm a remek tartalmat.
Zakal_Istvan84
Zakal_Istvan84 5 hónapja
Érdekes, és letaglózó volt. Az "eredeti" 1968-as Majmok bolygójával kapcsolatban várható majd ismertető valamikor? Ott is hasonló a felállás a két faj között.
Vera I.
Vera I. 5 hónapja
Valamiért Bosch művészete jutott eszembe . Egyébként nagyon érdekes lehet ez a film, de nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy mostanában megnézzem. Majd talán egyszer.
H. Eszter
H. Eszter 5 hónapja
Az outro alatt hallható zene címét tudja valaki?
Ádám Horváth
Ádám Horváth 5 hónapja
@H. Eszter Nagyon szépen köszönöm!
H. Eszter
H. Eszter 5 hónapja
@Ádám Horváth , közben megtaláltam a videó végén, Messianic (Kanye West type beat). Kellemes hallgatózást! :)
Ádám Horváth
Ádám Horváth 5 hónapja
Én is ezt igyekszem megtalálni.
Istvan Szabo
Istvan Szabo 5 hónapja
Lenyűgözően színvonalas a csatorna minden egyes videója. Köszönöm.
PS4EVER INDUSTRY
PS4EVER INDUSTRY 5 hónapja
Meg is néztem. Tényleg nagyon jó.
El Grande
El Grande 5 hónapja
Hát ez a film nagyon deep... láttam már anno pár éve, de nem emlékeztem a nevére/ stílusára nagyon... hát huhh brutális
Feri Rocker
Feri Rocker 5 hónapja
Jó lett a videó így tovább megy a like és a feliratkozás 😊
Gyuri Mészáros
Gyuri Mészáros 5 hónapja
Nagyon jó érzés, hogy van egy tartalomgyártó, aki ilyen átgondolt, jól összerakott videókat tölt fel tele emlékekkel és tanulságokkal. És magyar !
mxjbmnh3 sd5
mxjbmnh3 sd5 5 hónapja
Egyettudok érteni abban a tekintetben, hogy már a mai sci-fi elég egysíkú lett... Az ilyen is sci-fi is kedvemre vall, és ahogy tudom a saját silusú és szüreállis rajzokat készítek Egy szó mi száz, köszönöm keny mert ezt a szépséget is megismerhetem
Vajk Füstös
Vajk Füstös 5 hónapja
Intró zene címe? ^^
Vajk Füstös
Vajk Füstös 5 hónapja
@Melinda Baranyiné Kovács Köszönöm
Melinda Baranyiné Kovács
Melinda Baranyiné Kovács 5 hónapja
Jim Reeves Welcome to my world
Molnar Barnabas
Molnar Barnabas 5 hónapja
Annyira lekötött hogy csak a 4-ik percben kedveltem a videot)))Kifogástalan minden számomra
ShanaH.
ShanaH. 5 hónapja
Büszke támogatóként továbbra is köszönet, le a kalappal!
Dóka B. Dániel
Dóka B. Dániel 5 hónapja
Csak úgy rákérdeznék, hogy ki az, akiknek nem tetszett és miért? Zseniális volt ez a bemutató.
Gyula Molnár
Gyula Molnár 5 hónapja
hupost.info/chat/oaacu2qmnqyFoco/vide&lc=UgxYuAwBFcFbNz2kG4l4AaABAg
Boldis Róbert
Boldis Róbert 5 hónapja
Végre hogy erről is videó készült, a ketrecbe zárt vinnyogó birsalma nevetése máig cseng a fülemben. Annyit had fűzzek hozzá hogy ezt 67-ben Prágában a Jiří Trnka Stúdióban kezdték készíteni és bizony a 68-as esemény és a stúdóbeli viták miatt csak 73-ban készült el. Félő volt hogy betiltják a filmet az említett 68-as hasonlat miatt. Számomra máig a legkegyetlenebb Sci-fi filmeim közé tartozik. :)
Tibi Tibi
Tibi Tibi 5 hónapja
Nagyon köszönöm én is a munkádat-munkátokat :)) www.criterion.com/films/28636-fantastic-planet
rcs2003
rcs2003 5 hónapja
Nagyon kemény ez a cucc.
Я David
Я David 5 hónapja
hupost.info/chat/m5mc2Gtpmaioh5M/vide
Andromeda Rising
Andromeda Rising 5 hónapja
Milyen érdekes, pont 1 hete láttam ezt a filmet! A listámon van még a: Gandahar (1987), Wizards (1977) és a Belladonna Of Sadness (1973).....
Isaac
Isaac 5 hónapja
@Krisztina Miheller Szerintem a MUBI a legjobb választás (van 7 napos próbaverzió), ott elérhető magyar felirattal, angol és francia hangsávval.
Krisztina Miheller
Krisztina Miheller 5 hónapja
Megkérdezhetem, hogy hol nézted meg? Sehol nem találom 😔
Balint Kreknyak
Balint Kreknyak 5 hónapja
Egész hasonló a képi világa a Codex Seraphinushoz...
seggedbe lófasz
seggedbe lófasz 5 hónapja
Ezt a filmet pont akkor néztem meg amikor az idő uraiban mutattad...hát nagyon...más
bkareszHUN
bkareszHUN 5 hónapja
Most csak annyit szólok hozzá,,,,,hogy te is számomra azok közé tartozol aki ha feltölt egy új videót még bele sem kezdek de már nyomtam egy LIKE-ot.
Ádám Hozman
Ádám Hozman 5 hónapja
GANDAHAR
Zoltán Nánási
Zoltán Nánási 5 hónapja
Igen, hiányoznak a zseniális ötletek! De ma már az ötletek is ritkák!
Nitro500
Nitro500 5 hónapja
Jó látni hogy mennyien támogatnak! Én is segíteni akartam, igaz csak egy színház bérletet váltottam. De remélem évek múlva is így ülhetek a videóid előtt mint most, mert én azt mondom amit te csinálsz a mai világba, az érték!
Illés Gyurina
Illés Gyurina 5 hónapja
Borzasztóan hiányolom ezt a régi stílusú művészies iránycsapást (mind mögöttes filozófiai, mind vizuális téren) a modern sci-fi képviselőiből. Manapság amelyik film vagy egyéb alkotás mögött ha akad is némi gondolat, az is inkább a tudomány aktuális, meglehetősen szürke és lehangoló valóságának továbbfejtegetését akarja prezentálni, így a mai sci-fiben már mindig mindenhol drónok, meg hologramok, meg nanitok, meg vakítóan fényesre polírozott felületek jönnek szembe, amik zömmel csak a ma minket már eleve körülvevő mindennapi világ még modernebb - még fényesebbre polírozott - verziói, amik épp ezért rettentő unalmasak, vagy ha valami ettől el is tér, mert mocskos, mert sötét, mert posztvalamilyen, akkor szinte csak azért lehet meghökkentő, mert annyit láttunk már a másik végletből, hogy váratlanul ér, ha egy sci-fi mégsem olyan. De ami nekem rettenetesen hiányzik, az a szárnyaló képzelet, amivel egykor az emberi elme absztrakt és szürreális élettel töltötte meg a távoli csillagok körüli égitesteket, és lehetetlen jövőtechnológiával érte el őket, hogy az ismeretlen kozmoszt vakmerően meghódító emberiség képviselői vadnyugati hősökként szálhassanak szembe a félelmetes, korábban sosem látott idegen entitásokkal. Manapság már annyival többet tudunk a minket körülvevő univerzumról a sci-fi hőskorában alkotó elődeinkhez képest, és ez a tudásu éppen ahhoz elegendő, hogy láncra verje a fantáziát, ami régen olyannyira színessé tette a világűr sosem látott, távoli szegleteit. A fejlett technológia révén már tudjuk, hogy milyen szilikátok és mikroszkopikus létformák léteznek más bolygókon, és ez kétségtelenül hasznos tudás, de mennyivel unalmasabbá, szürkébbé (az indokolatlanul fényesre polírozás ellenére) tette a tudásunk a modern sci-fi műveket. Mintha minél többet ismernénk meg az univerzumból, annál ingerszegényebbé válna, és vele együtt fakul a sci-fi műfaj is.
Bálint Sellyei
Bálint Sellyei 5 hónapja
Basszus! Én ezt gyerek koromban láttam, semmire nem emlékszem, viszont most jöttem rá X év után, miért volt ennyire ismerős az Avatár. Annyi beugrott hogy gyerekként nem bírtam feldolgozni és féltem tőle, szerintem valamelyik idős rokonom ültetett le elé jószándékúan hogy ez egy aranyos mese lehet.
Tivadar Bánfalvi-Kovács
Tivadar Bánfalvi-Kovács 4 hónapja
Baszod nekem néhány Mézga Aladár rész is túl szürreális volt, szerintem én összefosom magam ha ezt gyerekként látom.
kovilil
kovilil 5 hónapja
régen jobban élt a tévképzet hogy ami animáció az biztos gyereknek készült, manapság is vannak többen, de valamivel kevesebben. ezért lehet hogy anno én az idő urait láttam gyerek fejjel és semmit nem értettem belőle, vagy hát nem sokat, de az agykiszívás az bezzeg megmaradt.
Sámuel Nagy
Sámuel Nagy 5 hónapja
Szivesen meghalgatnék egy retroshock véleményt az új raised by wolvesról.
hmate7
hmate7 5 hónapja
A kedvenc animációs filmem (bár erős a mezőny) Retroshock-ban? Idén hamarabb jött a karácsony vagy mi?
Sándor Szabó
Sándor Szabó 5 hónapja
Mi a jó Isten, újabb RetroShock videó(mostanába amúgy is aktív a csatorna), bejelentik hogy arany lemezen a Cyberpunk2077, rég volt ilyen kellemes hétfői napom.
Közönséges Kerti Zsinnyegtető
Közönséges Kerti Zsinnyegtető 5 hónapja
Mintha egy Tool klipet néznék.
Kozmonauta 05
Kozmonauta 05 5 hónapja
A mondanivaló még komolyabb annak fényében hogy az emberiség korántsem a legutolsó fokon foglal helyet a Kardasev skálán. Simán létezhetnek nálunk jóval fejlettebb, inteligensebb civilizációk, amelyek úgy uralnak egy galaxist, mint ahogy mi a Földet. Ebből következik hogy az idegenek teljesen tisztában lehetnek az emberiség képességeivel és tulajdonságaival, az sem befolyásolná a velünk szembeni bánásmódot. Mivel tényleg úgy viszonyulnánk hozzájuk, mint a hanygák vagy jobb esetben a pockok hozzánk. Az hogy még nem vettük észre őket következhet abból, hogy csak elenyészően rövid ideje lessük a csillagokat, és hallatjuk a hangunkat. Ha így van, bármikor megjelenhetnek, és kinyerhetik a Föld erőforrásait. Csak úgy ahogy mi lenyírjuk a füvet. Talán a szentimentálisabbja pár másodpercre elgondolkodna azon, hogy mi lesz ezekkel a szerencsétlen szöcskékkel, ha megteszi. Én egy hangyafarm boldog tulajdonosa vagyok, és személy szerint mindig is nagyon hálás voltam azért hogy embernek születtem, és nem kell egy órási lényekkel teli világban minden nap a túlélésért harcolnom, úgy hogy senkit nem törődik velem, és én sem törődöm senkivel. Nagyon érdekes volt ilyen szerepben látni az embert.
HUNCSA1
HUNCSA1 4 hónapja
@kibernanit "Ez részedről csak egy ostoba, légből kapott feltételezés." mint már jeleztem tájékozatlan vagy. "Arról már nem is beszélve, hogy több sornyi szöveget hánysz ide egyetlen érv nélkül." Mondja ezt az aki teleszemeteli baromságokkal a hozzászólási részleget. Lépcsőház (jelentése: sötét és korlátolt). "aszociális vagyok" "A lényeg, hogy baromi nehéz lehet téged elviselni, hiszen te nem mindent tudsz, hanem mindent jobban tudsz." :). Ez nem tőlem származik :)). Egy lépcsőház (te) nem is nagyon fogja tudni a leírtakat értelmezni, meghaladja az értelmezési képességét. "Bár ilyen sokat nem várok el tőled, de hátha." Az hogy mit vársz el tőlem azt pont leszarom. Gyula Molnár lehet mégis csak jót írt "egy ilyen átlagos ember mint te."
kibernanit
kibernanit 4 hónapja
@HUNCSA1 Ez részedről csak egy ostoba, légből kapott feltételezés. Ha valahogy, akkor inkább így lesz valaki "hülye nyugger". Arról már nem is beszélve, hogy több sornyi szöveget hánysz ide egyetlen érv nélkül. Ez is sokkal inkább jellemző a "hülye nyuggerekre". Lehet, hogy ezen el kellene gondolkodnod... Bár ilyen sokat nem várok el tőled, de hátha.
HUNCSA1
HUNCSA1 4 hónapja
@idontgive mercesthethird "ember problémamegoldó képességét vizsgálja" Az addig oké, de ez az elmélet, ami a valóságban vagy bejön vagy nem. Vagy fedi a valós helyzetet vagy nem. "véleményszektás segghülye" :D
HUNCSA1
HUNCSA1 4 hónapja
@kibernanit "ez a teszt objektív" mint már jeleztem tájékozatlan vagy. Így van egyértelmű, hogy tévedsz :). Ez viszont számodra felfoghatatlan, mert Földhöz ragadt vagy. Másként fogalmazva szűk látókörű vagy. Beszűkült tudatállapottal rendelkezel. Lépcsőház vagy. Ebből csak sikerült valamelyiket felfognod. Ha nem ez van, engem nem érdekel. Így te is olyan hülye nyugger leszel akiket mostanság is szidnak.
kibernanit
kibernanit 4 hónapja
@Miklós Elekes Ebben nem tudok releváns véleményt alkotni, mert aszociális vagyok, de nem is lehet ennyire leegyszerűsíteni. Olyan ez, mint az országos átlagfizetés, semmit nem mutat meg. Az emberek pedig szeretnek légből kapott számokkal dobálózni, az a 80% is gyanúsan ilyen. A túlzásról már nem is beszélve... A "gyengeelméjűség" sem egy "igen vagy nem" kérdés, hanem egy spektrum. Na meg az eloszlás... Például az északi országokban szerintem jóval alacsonyabb lehet az arány. Szóval bonyolult, úgyhogy nem is lövöldöznék vaktában, ahogy mások teszik, de veled értek egyet, nincs 80%, pedig az én mintavételezésem nagyrészt egy gyárból származik. Nem túl okosak, Oravecz Nóra szint, de nincs azzal baj. A legtöbben felelősséggel viseltetnek a családjuk irányába. Bár amúgy épp az egyik legintelligensebb kolléga a legnagyobb idióta az életvezetését tekintve. Na ebbe csak belezavarodni lehet, tanulságot levonni nem, ezért nem szeretek ilyen témák részleteibe belemenni, nem is látom értelmét. Ha ki is alakítanánk a vizsgálat szabályait, akkor is tanulmányok tucatjára lenne szükség hozzá. Maradjunk annyiban, hogy valóban nem kevés az idióta, de ezt is inkább csak témákra lebontva lehet nézni, mert az is változó, hogy miről mennyire reálisan gondolkodik valaki. Lehet, hogy valamiben maga az észszerűség, másban meg tökkelütött. Jól körbejártam a semmit... 🤦‍♂️ De szerintem ez ennyire megfoghatatlan....
Планета 51
1:26:52
YouTube Movies
Megtekintés
A kamionos 1 napja. Egy szemét munka
56:11
st22lacika
Megtekintés 204 E
AZ IDŐ URAI |1982| A Sci-fi Rejtett Sarkai #4
09:35
Планета обезьян
1:52:01
YouTube Movies
Megtekintés
Mit üzen Forrest Gump?
10:37
RetroShock!
Megtekintés 96 E
ALIEN: COVENANT | CRITICISM | RetroShock
10:02
RetroShock!
Megtekintés 201 E
A kamionos 1 napja. Egy szemét munka
56:11
st22lacika
Megtekintés 204 E
Among Us But The Impostor Uses A Voodoo Doll
1:27
Flash in Rahul
Megtekintés 1,9 M
BREAKING INTO FAMOUS YOUTUBER'S HOUSES!! (caught)
8:26
MADISON BEER ON OUR RELATIONSHIP!!
39:08
HELLUVA BOSS - Spring Broken // S1: Episode 3
17:26
“Float” Full SparkShort | Pixar
7:18
VFX Artists React to Bad & Great CGi 40
15:35
Corridor Crew
Megtekintés 1,3 M